Davno su me pitali zašto ne pišem blog i ne objavim recepte kolačića koje radim za Božić- i tad sam rekla da imam u planu takvo šta- samo mi uvijek vrijeme -nemam pojma gdje i kako - izmigolji- i dođe Božić a ja ni riječi napisane!
Nadam se da ću ove godine uspjeti zapisati barem neke od kolačića sa mog repertoara. :)
Prije 10ak ili više godina- jela sam prhke kiflice od kokosa - bile su tako krhke i tako prhke da su stvarno ostavile dojam na mene :) Kiflice su bez jaja i bez mlijeka- tako da su zgodne i onima koji te namirnice ne podnose.
Sastojci:
250 gr maslaca sobne temperature
300 gr brašna
130 gr kokosovog brašna
40 gr šećera
5-6 jušnih žlica hladne vode
1 čajna žličica jabučnog octa
šećer u prahu za valjanje nakon pečenja
Znači- od svih sastojaka umjesite tijesto. Ako vam se čini suhim- dodajte žlicu vode. Tijesto treba biti dovolnjo čvrsto da se ne raspada i da se od njega daju oblikovati roščići.
Oblikujte male valjčiće, svinite ih i slažite na lim obložen pek papirom. Od smjese dobijete cca 3 lima roščića. Pecite ij nekih 13-15 min na 180°C odnosno dok ne vidite da su na vrhovima počeli rumeniti. Izvadite iz peći i ostavite na limu da se prohlade. Pažljivo s njima jer dok su topli lako pucaju. Prohlađene uvaljajte u šećer u prahu.
Roščiće čuvajte na hladnom mjestu u limenim kutijama- ako im odolite- mogu dugo trajati. ;)
četvrtak, 28. studenoga 2013.
Kokos roščići
Objavio/la
julija
u
22:32
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
Podijeli na Pinterestu
Oznake:
božić
,
božić 2015
,
kokos
,
kolač
,
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
nisam još nigdje vidjela u receptu za kokos kiflice da ide jabučni ocat. Koja je svrha octa u kiflicama? Djeluje mi zanimljivo i sigurno ću probati
OdgovoriIzbrišiOn im dodatno da čvrstoću i prhkost, mada se mogu napraviti i sa čajnom žličicom hladne vode- sve su to zapravo nijanse :)
Izbriši