subota, 11. travnja 2015.

Najveća čokolada na svitu- u Splitu!!!


Najveća čokolada na Svitu!

 

Tvornica čokolade i začina Nadalina, smještena u Solinu- proslavila je 25 godina svog postojanja i rada u Hrvatskoj. 

Tim povodom su napravili i najveću čokoladu na svijetu širine 6,41 m i duljine 15,98 m te debljine 1 cm sveukupno - malo preko 102 m2!!

Po riječima vlasnika firme g. Biškića na Peristilu najvećem čokoladnom trgu na svijetu- je 70% čokolada od preko 800 kg!!

Čokolada je napravljena od čokoladnih ploča koje su u proteklih mjesec dana izrađivali u svojoj tvornici, a potom od sinoć dopremali i spajali na Peristilu sam Marinko Biškić sa svojim djelatnicima.

Ploče su spajane na način da su rubovi svake ploče rastaljeni toplim grijačem (fenom) i onda sljubljivani sa ostalim pločama, tako da je ovo uistinu veeeelika čokoladna tabla!

Ja veću, u svom životu- nisam vidjela!!!

Pogled na ovu ljepoticu je bio uistinu veličanstven- osjećala sam se kao da sam u nekoj divnoj čokoladnoj bajci...zamislite- 102 kvadrata čokolade ispred vas!!

No ono što me se još više dojmilo je bio sam miris čokolade... Kako je čokolada preko noći bila prekrivena folijom (kako se i priliči čokoladi!) te kako je sunce ipak uspjelo malo poviriti na Peristil i ugrijati tu "čokoladicu" ;) u momentu kada su djelatnici Nadaline otkrivali čokoladu- Peristil je bio ispunjen najdivnijim čokoladnim mirisom! Neopisiv užitak!!
(ova fotografija -je preuzeta sa portala dalmatinskiportal.hr)



Čokolada je izmjerena i prijavljena je za Guinnessovu knjigu rekorda!

I naravno- onaj najslađi dio...Čokolada je stručno, batićem za čokoladu i izlomljena- na sveopću radost i mladih i starih, i namjernih i slučajnih prolaznika, domaćih i stranih!

Dio čokolade je podijeljen prisutnim građanima, a ostatak se spremao u kutije i ide splitskim domovima za nezbrinutu djecu, staračkim domovima i udrugama koje se brinu za beskućnike.

Što reći?

Bravo Nadalina; svaka čast g.Biškić!!!

P.S. I vaša Torta, pinjur, pjat se domogla svog djelića ove divote! ;)
 
mmmmmmm

1 komentar :