subota, 27. srpnja 2013.

Blueberry Blues Muffins

Muffinse jako volimo- zgodni su za stati u dječje ručice, u veselim su košaricama a u sebi uvijek kriju neka iznenađenja.. još ako pri tom imaju i slatki (pješčani) posip odozgor- slatkim radostima nema kraja!
Moram napomenuti da su ovi muffinsi nastali od Mrvičastih sa višnjama - oni su istinu često bili na našem meniju. Istina- imali su jednu veeliku manu... morala se uvijek dupla smjesa raditi! :)
Nekako se dogodilo da u jednom momentu nisam imala višanja a trebalo je brzo muffine smućkat-
borovnice su bile na dohvat ruke- nije se puno trebalo premišljati! Da ne miješam jednu pa drugu dozu- na rešetku od peći sam poslagala i lim za 12 muffinsa i još 10 manjih silikonskih korpica- da popunimo kapacitete širine pećnice pa sam i recept malo izmjenila i prilagodila.

Najprije napravite pješčani posip:
160 gr šećera
90 gr brašna
70 gr hladnog na listiće narezanog maslaca i
1 čajna žličica cimeta
Prstima utrljajte brašno i šećer i cimet u maslac dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Nemojte previše mješati da se maslac ne rastopi. Napravljenu smjesu stavite u hladnjak dok napravite muffinse.

Dakle za 12 klasičnih muffinsa i 10 malo manjih trebate:
360 gr mekog brašna
1 prašak za pecivo
200 gr šećera
malo soli
150 gr čokoladnih kapljica (ili nasjeckane čokolade)
200 gr smrznutih borovnica
140 ml ulja
160 ml mlijeka
4 srednje velika jaja
Princip kod muffinsa je da se suhi sastojci mješaju sa suhim, a mokri sa mokrim i onda se brzo obje smjese sjedine, izliju se u kalupe i stave u zagrijanu pećnicu. Znaši- u jednu zdjelu stavite brašno, pp, šećer, sol i čokoladne kapljice. U drugoj zdjeli viljuškom pomješajte jaja, mlijeko i ulje. Peć zagrijte na 180°C. Pripremite korpice. Spojite smjese i dodajte borovnice. Spajajte kuhačom ili špatulom i razdijelite smjesu u korpice.
Po vrhu svake korpice rasporedite posip i stavite u peć 25 minuta da se peče.
I, rekli bi neki... To je to!

Guštajte!

P.S. Ovi muffinsi su naš glavni plažni artikal! ;)

Nema komentara :

Objavi komentar