Da ne duljim- jer je recept sam po sebi popriličan- evo ga :)
Najprije kuham kremu.
sastojci:
1 l mlijeka
1 puding sa okusom slatkog vrhnja
60 gr gustina
8 jušnih žlica šećera
100 gr mljevenog kokosa (ako volite- može i više kokosa)
10 gr mljevene želatine
cca 3 dcl tučenog slatkog vrhnja
Od 1 l mlijeka odvojiti 1 dcl u koji potopite želatinu da nabubri i ostavite sa strane.
Odvojite i cca 2 dcl za pomješati puding i gustin
Ostatak mlijeka zakuhajte skupa sa šećerom i kokosom. Kad zakuha- dodajte mješavinu pudinga i gustina i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. U vruću umiksajte otopljenu želatinu i prekrijte prozirnom folijom tik uz kremu te ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.U ohlađenu kremu (na sobnu temperaturu) lagano umješajte tučeno slatko vrhnje.
Ganache:
150 ml slatkog vrhnja
100 gr tamne čokolade
Zagrijte vrhnje i dodajte mu čokoladu. Mješajte dok se čokolada skroz ne otopi. Ostavite da se lagano hladi na sobnu temperaturu.
Kore (radite ovu smjesu x3- za svaku koru posebno):
70 gr bjelanjaka (cca 2 bjelanjka)
60 gr šećera
10 gr brašna
10 gr gustina
10 gr kakaa
1 kavena žlica praška za pecivo
1 jušna žlica ulja
1 jušna žlica mlijeka
1 jušna žlica ruma
Miksajte bjelanjca i postepeno dadajite šećer da se dobije čvrsti snijeg. Ostavite mikser i dalje mješajte ručno- lagano umješajte preostale tekuće sastojke pa praškaste. Izlijte u kalup za tortu promjera 24 cm. Pecite cca 15 min na 160 °C.
- U kalup u kojem pečete- obavezno stavite pek papir- koru ostavljate da se hladi na njemu i tek kad se ohladi skidate papir. (vidi napomenu na dnu teksta!)
Pečete 3 kore- svaku posebno i svaku pečenu prelijete sa 1/3 ganachea i ostavite da se hladi. :)
E sad se vraćamo na kremu.. kore su ohlađene i stavljamo ih na podložak za tortu, a oko njih je rastezljivi obruč za torte obložen prozirnom folijom. Slažemo kora sa ganacheom, 1/3 kreme, kora itd. Završavamo sa kremom.
Tortu je najbolje ostaviti da prenoći u kalupu i da se lijepo stegne.
Za premaz oko torte i dekoraciju - ja sam rastopila 100 gr čokolade u 1 dcl slatkog vrhnja.
Napomena!!
Kore su prilično lagane i osjetljive- pazite da ih ne prepečete jer će vam postati gumaste i pazite kad ih prenosite u kalup da ne puknu. Ja svaku koru stavim u zamrzivač nekih 5 min i tek tada ih skidam sa pek papira i stavljam u obruč.
Mljac! Jako mi se sviđa, kremasto je i baš onako kako volim :)
OdgovoriIzbrišikrasna je, dugo se nisam.s kokosom igrala
OdgovoriIzbrišiMeni je ovo genijalno jer ja obožavam kokos.
OdgovoriIzbrišiHvala vam!!! <3 <3 <3
OdgovoriIzbrišiTorta izgleda prekrasno,rado bi je napravila za jedno rodjendansko slavlje,pa me zanima za koliki promjer kalupa je dovoljna ova kolicina za jednu koru,
OdgovoriIzbrišiIzvini nisam vidjela da si navela velicinu kalupa.Korice su zaista ko pjena lagane i mekane.
Izbriši:) :) :) hvala!!
Izbrišipitanje...svaku pečenu prelijete sa 1/3 ganachea i ostavite da se hladi..topla ili hladna kora - topli ili hladni ganache... je li bitno?
OdgovoriIzbrišiKore ohlađene na sobnu temperaturu i mlaki ganache- dovoljno topao da se može izliti- onako ko rastopljena nutela :)i onda staviti svaku koru na hlađenje da se ganache stisne da se ne izmješa sa kremom. Kore su prilično mekane- oprezno s njima. :)
Izbrišihvala!! javim rezultate!
Izbrišida, i naravno, jako lijepo ... planiram probati za vikend..pozdrav :)
OdgovoriIzbrišiPuno hvala! :)
Izbrišiimam pitanje vezano za kremu.. naime, u sastojcima se navode i 3 dcl tučenog slatkog vrhnja, no nigdje se kasnije u postupku ne navodi kada se to vrhnje dodaje?
OdgovoriIzbrišiIspricavam se na omasci! Tuceno slatko vrhnje dodajem kad se krema ohladi na sobnu tempetaturu - lagano ga spatulom umjesam.
OdgovoriIzbrišihvala na odgovoru! preksutra mi je rođendan pa će tortica na isporobavanje :)
IzbrišiNapravljena,isprobana,odlična.Pardon,nije odlična nego savršena!Hvala na receptu!
OdgovoriIzbrišiHvala Silvija! Baš mi je drago!!! Guštajte!!
IzbrišiOdlican je! U dva tjedna vec drugi put pravim isti. Svi ga vole! Hvala!!! :)))
OdgovoriIzbrišiBas mi je drago da vam se svidja i da ste mi se javili sa dojmovima! Puno hvala!!!
IzbrišiUf koja torta.. :) ja bi mozda cak i malo kokosovog mlijeka stavila uz ono obicno.. obozavam kokos.. :)
OdgovoriIzbrišiDa svakako- iduci put i ja planiram sa kokosovim raditi :-) Hvala!
Izbriširadila sam tortu sa kokosovim mlijekom i uz dodatak kokos brašna, ali baš brašna...oduševljeni su bili svi koji i nisu kokosoljupci...
OdgovoriIzbrišiHvala!! Bas mi je drago!! :))) i ja sam bas jucer nabavila bas kokosovio brasno- nisam nikad di sad nesto s njim radila. :)
OdgovoriIzbrišiKore su preosjetljive, jako sam se trudila i nisu se dale skidat sa papira...a toliko sam pažljivo sve 'korake' pratila..???
OdgovoriIzbrišiKoje bi mjere bile za kalup 26cm?
Da, kore jesu jako osjetljive- mozda ste ih trebali malo.duze ostaviti u zamrzivacu da bude lakse rukovati s njima...
IzbrišiA za kalup 26 mozete mjere povecatu za pila sto se kora tice a kremu za 1/4
Hvala u pozdrav!
Pozdrav, pomeni mjere za kore povečati za pila- za polovico?
IzbrišiLp
Bitno da je isprobano i preefino je! Svi odusevljeni ;-)
OdgovoriIzbrišiPuno hvala na savjetima
Gde ubacite kokosovo mleko?
OdgovoriIzbrišiUmjesto mlijeka!
IzbrišiČini mi se da je torta prilično visoka ( to mi se baš sviđa), a kalupi za tortu su puno niži nego je visina torte na slici, pa me interesira koji ste koristili kalup?
OdgovoriIzbrišiDa, torta je visa od prosjeka :) za filanje koristim rastezljive kalupe od inoxa koje oblozim prozirnom folijom, a za ovako vise torte slozim te rastezljive jedan na drugi- svaki u svojoj prozirnoj foliji :)
Izbrišiove mjere upisane su za jednu koru pa se postupak ponavlja 3 puta za svaku koru?? jesam dobro shvatila????
OdgovoriIzbrišiDa, za jednu koru i ponavlja se za jos preostale dvije :)
OdgovoriIzbrišiUkupno 3 kore :)
Izbrišija bi tortu pravila u četvrtastom obliku promjera 30/42cm pa me zanima za koliko bi trebala povećat sve sastojke,i za kore i za kremu.Hvala
OdgovoriIzbrišiFantastična torta! Ja sam oduševljena, a i svi ostali koji su imali čast da je isprobaju :)
OdgovoriIzbrišiHvala!!! Bas mi je drago! :)
IzbrišiBok Julija,
OdgovoriIzbrišitotalni sam amater kad su kolači u pitanju i rijetko kad mi nešto uspije, ali ovu tortu se moram odvažiti napraviti. Pročitala sam sve pažljivo i sve komentare i podpitanja, ali nije mi jasno kakav je to kalup u kojem se torta na kraju slaže. Je li to isti kalup u kojem su se pekle kore ili? Ako se ne slaže u tom kalupu hoće li se krema isisnuti sastrane od težine sastojaka?
Najzgodniji kalup za slaganje torte je zapravo rastezljivi obruč bez dna- znači stavi se donji biskvit na podložak ili tanjur, oko njega se stavi taj obruč (obložen prozirnom folijom radi akšeg skidanja poslije) i onda se obruč stegne/stisne na promjer biskvita te se slaže torta.
IzbrišiUkoliko nemate rastezljivi obruč, torta se može slagati i u kaupu u kojem se pekla također na način da se obloži prozirnom folijom. Kako se biskvit malo skupi dok se ispeče, a slažete tortu u kalupu od pečenja- jedino što će se dogoditi je da će krema biti malo mimo biskvita- no krema nije rijetka i čvrsto će stajati- bez brige. I da- ako se ne slaže u nikakvom kalupu- može se dogoditi da krema iscuri vani jer joj treba vremena da se stegne- zato je kalup drži na mjestu :)
Moze li ici vise gustina ili pudinga u kremu umjesto kokosa? volim miris i okus kokosa,ali ga ne volim grickati u kremi :)
OdgovoriIzbrišiMozda pola zlice gustina ili pudinga vise, i mozete jednostavno najprije prokuhati kokos, pa ga ocijediti, ali kad se ovako samelje, ni ne osjeti ga se toliko u kremi :)
IzbrišiBtw,taman imam dva pudinga s okusomslatkig vrhnja :D
OdgovoriIzbrišiTaman! ;)
IzbrišiJoj,isprike na tri komentara.
OdgovoriIzbrišiZaboravila sam napomenuti da bih koristila kokosovo mlijeko i ekstrakt, tako da mi kok.brasno ne treba toliko zbog okusa.
Ma sve ok, evo sam pod prvim odgovorila ;)
IzbrišiNisam ni znala da imaš blog da nije bilo ove kokos torte na Coolinarici, he bih ni znala.
OdgovoriIzbrišiOd srada te pratim.
Srećni praznici.
Hvala Zorice! Imam blog već neko vrijeme od kad sam otišla sa cooli.. :) Svako dobro i tebi i svima tvojima najdražima!
IzbrišiDa ti nisu ukarli oni lopovi recept ja ne bi znala za tvoj blog :) Drago mi je da sam te upoznala :)
OdgovoriIzbrišiHvala Jadranka!! <3 Svako zlo za neko dobro ;)
IzbrišiU svakom zlu nesto dobro- sad nas vise zna za tvoj blog. Nisam dobra u procjenjivanju kolicine kad su u ppitanju kolaci, a pravila bih sa 2 kore jer nemam tako duboki kalup. Mozes li mi reci koliko da napravim ganachea i kreme za 2 kore? Hvala ti...
OdgovoriIzbrišiKalup možete povisiti s papirom za pečenje,stavite ga uduplo
IzbrišiPuno hvala! :)
OdgovoriIzbrišiNisam razumjela- Za dvije kore u obliku kolaca? Kolikih dimenzija bi bio kolac?
Istih kao tvoj samo sam mislila 2x koru,2xfil, a ne 3x...Nije bitno, snasla sam se za kalup, napravila sam po receptu sinoc i od sinoc mi je u kalupu, ali nikako da se stegne. Nekako mi je krema mekana,bar djeluje, nisam ju se usudila jos izvaditi iz kalupa,a sve sam radila po receptu.
OdgovoriIzbrišiDo sad je krema vec trebala biti cvrsta..ako ste u nju stavili i puding i gustin i zelatinu nema sanse da bude mekana..uistinu ne znam zasto vam je mekana.. Zao mi je..
IzbrišiStvarno divan recept,napravila i odusevljena sam :)
OdgovoriIzbrišiPuno hvala!! Jako mi je drago! <3
IzbrišiKud svi tud i mali Mujica pa sam tako i ja morala probati ovu tortu.. Ali više iz razloga što je poprimio svjetske razmjere i došao to te granice da je i Coolinarika ukrala recept. :)
OdgovoriIzbrišiKao što sam rekla i gđi Juliji na fb, mozak je bio brži od očiju pa nisam vidjela veličinu kalupa pa sam kore ispekla u većem. Treća kora izgledala je ko papir.. Ali ima to i svojih prednosti.. Niža je i šira i stane u obruč od kalupa u kojem sam pekla kore. :D
I kao kokos ovisnik sam stavila 200g kokosa. Ne moram reći da su svi oduševljeni i da je nestala taj tren..
Hvala na divnom receptu - ide u favorite..
I da.. Od sad sam vjerni pratitelj bloga. :)
Puno hvala Suzana!!! <3 Da, malo je to s ovim receptom, otišlo u šire razmjere, baš i ne ugodnog osjećaja mene kao autora recepta, al što je- tu je- svakom na njegovu dušu...
IzbrišiDrago mi je da ste isprobali tortu i da ste zadovoljni njome- to što je šira i niša- okusu ni malo ne smeta! ;) I, iskreno- ovaj dio - di je nestala u trenu- mi je najdraži! <3 Od sveg srca vam hvala!!!
Nadam se da ću i idućim receptima opravdati vaše povjerenje! :*
Isprobano!Torta je prelijepa.Hvala
OdgovoriIzbrišiPuno hvala!!!! <3
IzbrišiDraga Julija, spremam se radit tortu ali nisam nasla puding s okusom sl.vrhnja. Dal ste mozda vi ili dobili kakvu povratnu informaciju za koji drugi puding? Hvala
OdgovoriIzbrišiBok! Znam da su neki tortu radili sa pudingom od vanilije i bila je ok, no ja bih radihe dodala 40 g vise gustina i sjemenke iz jedne mahune vanilije ;)
IzbrišiUzela sam puding vanilija bourbon, pa cu probat s tim ;) javim dojmove.
IzbrišiSuper! Nestrpljivo cekam!
IzbrišiPoštovana, nova sam ovdje i oduševljena ovom tortom...sutra ju počinjem raditi a namjeravala sam je ukrašavati ticino masom, da li bi ona to izdržala?
OdgovoriIzbrišida, naravno, samo treba još jedna kora za na vrh, a možete je i obložiti tankim biskvitom da budete sigurniji ;)
Izbrišiznam ženu koja ju je olagala sa fondanom ali je pekla još jednu koru ......znači umjesto 3 kore pekla je 4...bila savršena...
OdgovoriIzbrišiTočno tako! Hvala!!
IzbrišiDraga Julija. Konačno idem i ja isprobati ovu fantaziju od torte. Zanima me samo jedna stvar. Jel trebam još dodatno samljeti kokos ili je dobar i u onakvom stanju kakvog ga kupimo (iz vrećice)?
OdgovoriIzbrišiMa definitivno je dobar i u onom obliku kakav je u vrecici, no ja ga volim dodatno samljeti jer ide u kremu, a ja volim da mi nena velikih mrvica u kremi :)
IzbrišiNapravila sam je prošli tjedan i svi su bili oduševljeni, sve ste korake u pripremi lijepo objasnili, puno hvala na receptu:-)
OdgovoriIzbrišiBaš mi je drago!!! Puno vam hvala!!! I hvala na javljanu! :*
Izbrišida li je moguće ikako zamijeniti želatinu nečim drugim? dodatnim pudingom ili nešto slično? hvala
OdgovoriIzbrišiNisam radila bez želatine, no moguće ju je zamjeniti agar- agarom u količini koliko je potrebno za pola litre tekućine ili eventualno povećati gustin za cca 30 g ..no moram napomenuti da će bez korištenja želatine krema biti mekše strukture
IzbrišiE ovo je torta! Lagana, profinjena, nježna, topi se u ustima... Ma čudo jedno! A uz ovakve upute i dite je može napraviti.
OdgovoriIzbrišiPuno vam hvala na tako lijepim riječima!!!
Izbriši<3
Torta izgleda fantasticno!! Danas je pravim za mamin rođendan!
OdgovoriIzbrišiJavim rezultat :D :D
Hvala Silvia!!
IzbrišiNadam se da ces biti zadovoljna i ti i mama :)
I sretan rođendan mami!
Odlična torta!
OdgovoriIzbrišislike: http://www.coolinarika.com/slika/2178767/ i http://www.coolinarika.com/slika/2178769/
pozdrav od Helene
Pozdrav!
OdgovoriIzbrišiZanima me kolika je to količina ''jedna kavena žlica praška za pecivo''? Mogu li staviti jedan paketić praška? Jer kupujem prašak u paketićima.
Otprilike pola paketica :)
IzbrišiKoje brašno ide u kore? Molim vas odgovor, radim tortu upravo i čekam sa pečenjem kora jer ne znam koje brašno ide, netko stavlja glatko neki oštro... :(
OdgovoriIzbrišiMeni se po sastojcima za kremu ne čini da je nužno potreban kalup za slaganje torte, odnosno čini mi se da bi moglo i bez njega s obzirom da kažete da su kore jako osjetljive pa ih je sigurno lakše prenijeti na tanjur bez kalupa nego sa kalupom? jesam li u pravu ili ne?
OdgovoriIzbrišiMoze bez kalupa- naravno- no ukoliko vam treba torta ravnih stranica onda je lakse odmah raditi u kalupu :)
IzbrišiIde li u kremu obično vrhnje koje se istuče sa fixom? Zar se neće opet razvodniti u kremi? Ili se koristi biljni šlag tipa Hula? Radila bih tortu ali me strah lošeg iskustva s vrhnjem u kremi. Puno hvala.
OdgovoriIzbrišiU kremu ide pravo- mlijecno slatko vrhnje- nemojte ga pretuci- nece se razvodniti. Vrhnje dobro ohladite prije miksanja i miksajte ga dok ne bude kao meksi slag- lagano ga spatulom ili zlicom umjesajte u kremu.
IzbrišiInace - kod mene na blogu nigdje necete naci biljne slagove (ili margarin) - sve radim sa pravim mlijecnim slatkim vrhnjem ( o maslacem ili svinjskom masti). :)
Od srca hvala na tako brzom odgovoru. Slučajno sam našla ovaj vaš recept, a onda mi se zatvorila stranica koja je prisvojila vaš rad. Prekopala sam hrpu slika dok vas na tražilici nisam prepoznala. Dan je lijep i sunčan, ja u visokoj trudnoći, na noge lagane i u nabavku gustina i jaja. Ostalo imam na lageru ☺. Javim rezultat. Ali već po sastojcima znam da će kokos torta biti "mrak".
OdgovoriIzbrišiOoo pa trudnici treba udovoljiti!! :) ako bilo sta zapne- slobodno pitajte ili ovdje ili na fb stranici bloga :) uvijek mi je drago ako mogu pomoci! :)
Izbriši:* :* :*
molim vas recite mi ako nabavim kokos brasno pravo jel ide u kremu umjesto kokosa ili ? hvala unaprijed.
OdgovoriIzbrišiNe- nema potrebe ovdje za pravim kokosovim brasnom jer ono nema tako jak miris i okus kao standardni kokos pa bi mogao izostati kokosasti okus kreme :)
IzbrišiJel mogu tortu obloziti fondanom?
OdgovoriIzbrišiMože naravno- ispecite još jednu koru za na vrh i cijelu obmažite ganacheom :)
IzbrišiRadila sam tortu i svima je bila prefina, međutim imat ću slijedeći put nekoliko preinaka: kore su mi preosjetljive - radit ću s drugim vrlo sličnim biskvitom kojeg mogu odjednom ispeći i prerezati na tri-četiri dijela jer mi je ovo previše petljanja. I ganache mi je prema ovom omjeru bio prerijedak - definitivno treba na tu količinu vrhnja više čokolade (riješila sam to sa naglim smrzavanjem torte u kištri) ali je ovako prerijetko!
OdgovoriIzbrišiInače, svi oduševljeni kad je dobro ohlađena tortica.
Hvala na javljanju Dani!
IzbrišiZnam da neki rade druge kore za tortu- iskreno- meni ova torta i jest posebna zato sto ove kore ne opterecujukremu- tj i ne osjete se u torti da su kore :)) no davno je receno- o ukusima se ne raspravlja :))) meni je drago da ste mi se javili i da se torta svidjela degustatorima :)))
Sto se tice ganachea- njegova gustoca ovisi o cokoladi s kojom se radi- ja ga najcesce radim sa cokoladom od 52% kakaa u kombinaciji sa onom od 74% i lijepo bude cvrst :)
Voljela bih kad biste mi se javili sa dojmovima kad je budete radili sa drugacijim korama- bas me zanima usporedba :)))
IzbrišiI hvala svakako Dani! Volim dobiti ovako detaljne i iskrene izvjestaje! :*
Voljela bih kad biste mi se javili sa dojmovima kad je budete radili sa drugacijim korama- bas me zanima usporedba :)))
IzbrišiI hvala svakako Dani! Volim dobiti ovako detaljne i iskrene izvjestaje! :*
E da i još nešto sam nadodala na svoju ruku - imala sam 200 g jako fine bijele čokolade s kokosom, pa sam je otopila i dodala u kremu - savršeno se uklopila!
OdgovoriIzbrišiOdlicna ideja!!!super!!!
IzbrišiOdlicna ideja!!!super!!!
IzbrišiZanima me kad bi se torta radila u cetvrtastom obliku, treba li povecat mjeru ili moze ovako ostat, koje je Vase misljenje? Hvala unaprijed ��
OdgovoriIzbrišiPozdrav Eva! Niste naveli u kolikom cetvrtastom - za neki veći bi trebalo povećati sastojke :)))
IzbrišiPozdrav! Spremam se raditi tortu, pa me zanima koje brasno ide - glatko ili ostro?
OdgovoriIzbrišiGlatko brašno :)))
IzbrišiA jooj ja sam jucer napravila sa ostrim, valjda nece jako smetat
IzbrišiMa neće ništa smetati :))) bit će dobra torta! Nema straha!
IzbrišiEto, ima vec 3 sata otkako sam tortu metla na hladjenje.
OdgovoriIzbrišiRadila sam je prvi puta i nisam imala nekih vecih problema, osim kaj su mi se kore dosta stisnule pa sam filala bez kalupa a ukrasila sam je ganachom samo sa strane.
Tortu nosim kao rodjendanski poklon, nadam se da ce se slavljenici svidjeti!
Opet ti kopiraju tortu na coolinarici...
OdgovoriIzbriši:( :( :( a ne znam sta reci vise...
IzbrišiNe zelim puno daviti i tek sam pocetnica u pecenju torti, iako ova bas nije jednostava cvrsto sam odlucila da je idem raditi jer zvuci bozanstveno.. Ali ako ikako znate kako bih povecala mjere za kore promjera 28cm, mozda bi kreme bilo dosta ovako kako je u receptu ili i da nju povecavam? Tortu cu sutra raditi povodom rodendana za poklon decku(on obozava kokos i cokoladu), naime namjenjena je za dosta ljudi, a bas bi htjela zadrzati visinu torte :P
OdgovoriIzbrišiBok Lucija! :))
IzbrišiZa promjer 28 radi kore od 3 bjelanjka svaku (znaci povecaj ih za pola) a kremu ce biti dovoljno da povecas za trecinu da bi visina ostala ista :)))
Torta nije teska za napraviti- mozda su kore u njoj najosjetljivije- zato pazljivo s njima priliom skidanja sa papira i prenosenja za filovanje (no i ako se pokidaju- ne smeta- slozis ih u torti i to se nece primjetiti).
Ako imas jos bilo kakvih pitanja- tu sam!
Hvala na odabiru i sretan rođendan dečku! !
Hvalaa puno!! Idem u nabavu i na posao! :))
OdgovoriIzbrišiKako bi bilo da napravim danas kore i stavim ih u strech foliju i sutra nastavim sa izradom torte, a treba mi za subotu? Hoce li sd kire osusiti ili bolje da radim svjeze?
OdgovoriIzbrišiU kalupu 26 cm jel da idem sa 2 ili tri bjelanjka omjerom sa mi budu tanke? I kremu za cetvrtinu povecati ili?
bok Dani! Možeš ih staviti u foliju slobodno- neće im ništa biti- tj ako imaš mjesta u ledu- slobodno ih na pek papiru zamrzni naslagane jednu na drugu- bit će ti ih lakše odvojiti od pek papira.
IzbrišiU kalupu 26 radi kore sa 3 bjelanjka a kremu možeš povećati za cca trećinu
Sorry - sa drugog kompa mi nije upamtio ime pa ispada da ti je netko nepoznat odgovorio :)))
IzbrišiTorta izglleda fenomenalno, sve čestitke. Probala bih da je napravim u četvrtastom kalupu promjera 33x23. Da li je dovoljno povećati sve sastojke duplo?
OdgovoriIzbrišiPuno hvala Nikoleta! :))) mislim da bi bilo ok raditi je u duploj smjesi za te dimenzije! :))
IzbrišiNapravila..torta izgleda prelijepo, a tek ukus...Dupla mjera idealna za pleh 33x23. Još jednom hvala Juliji na divnom receptu..Pozdrav...
Izbriši..i ako nekoga zanima 100gr. 200Ca...
OdgovoriIzbrišihtjela bi napraviti tortu na dva kata, dali je ova torta dovoljno čvrsta ukoliko napravim još jedan biskvit da na nju ide još jedna torta?
OdgovoriIzbrišiBok Martina! Ukoliko cete stavljati stapice u donju tortu a gornju na njen podlozak- onda bez straha moze..ako mislite raditi bez nosaca- - teoretski bi trebala moci- ali ne garantiram...ovisi koliko ce dugo stajati, hoce li se prenositi gdje i sl...
IzbrišiSjajna, skoro u trenu otišla! Hvala za detaljan recept, ako može samo jedna napomena, za neiskusne kao ja :) Jedna puna supena kašika je 20gr, pa može i bez merenja! Ja pravila u kalupu 26 i ništa nisam povećavala, sasvim dovoljna visina!
OdgovoriIzbrišiPozzz, znaći žumanjke uopće ne koristite? Hvala
OdgovoriIzbrišiDa- u ovoj torti uopce nema zumanjaka! ;) pozz!
IzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiPozdrav za vas,
OdgovoriIzbrišiJedno pitanje... Da li umjesto zelatine, moze nesto drugo?I da li moze bez zelatine?
Hvala unaprijed!
Moze uci agar-agar...a teoretski moze i bez zelatine i agar agara ali onda staviti manje tucenog slatkog vrhnja plus sto torta nece toliko biti cvrsta...ali kazem - teoretski- nisam ju radila bez zelatine.
IzbrišiMože li se umjesto papira za pecenje kalup namazat maslacem i posut brašnom kao za ostale biskvite ?
OdgovoriIzbrišiNe bih preporucila jer se nece moci odlijepiti
IzbrišiPozdrav. Radila sam tortu i imala sam problem sa korama.
OdgovoriIzbrišiPiše da tijesto za kore treba izliti u kalup međutim kad se dodaju suhi sastojci nije više tekuće i smjesa je poprilično gusta i gumasta a kad se ispeče isto izgleda čudno. treba li to biti tako?
LP
Pozz davno sam vidjela ovaj recept i stavila da ga probam.. al eto nikako i pravila sam ga Za Uskrs. Pekla sam ujedno u plehu od rerne pa presjekla kore jer nisam imala vremena pojedinacno kao okruglu tortu. Vrlo je ukusna, kore se tope, krema odlicna..nije presilna,bas kako ja volim..ja sam u kremu jos dodala jer sam imala pola pudinga od kokosa. nisam dodavala zelatinu.. bilo je dovoljno gusto.. super... Lp
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav,torta je odlicna,pravim je po ko zna koji put,ukucani je obozavaju.Da bi bila uspjesna samo se treba drzati recepta,i sve raditi kako ste napisali,greske ne mozu da se desi.Hvala Vam na idealnom receptu...
OdgovoriIzbrišipozdrav, rado bih pravila ovu tortu ali nema digitalnu vagu, znate li mozda koliko bi 10gr, brasna, gustina i kakaoa bilo u kasikama i da li ova torta moze pod fondan.
OdgovoriIzbrišiHvala
Lijep pozdrav..Torta je odlicna 🙂🙂🙂🎂🎂🎂
OdgovoriIzbrišiKoristila sam kalup precnika 26 cm,i mjeru sam povecala za pola.Sve pohvale za recept.Pravit cu je sigurno ponovo,samo cu probati sa kokosovim mlijekom
Pravila sam tortu za moj rodjendan, torta mi je ok. Dio drustvo je jako odusevila.
OdgovoriIzbrišiKore sam pravila od 1, 5 mjere sastojaka, pa nisam imala probala sa pretankim korama.
ovo mi je jedna od najdrazih torti ikad!
OdgovoriIzbrišipitanjce: kuzim da se kore peku odvojeno, a mogu li smjesu za kore napraviti u komadu ili bjelanjci nece izdrzati pa za svaku moram mixati posebno ispocetka?
tnx
Što reći...jednostavno SAVRŠENA 🎂 ❤
OdgovoriIzbrišiRadila sam u promjeru 27 i uvećala sastojke za 50%.
Apsolutno se svim gostima svidjela 😍
Prelipa torta,bravo i tako ste dobro opisali način rada,ma svaka čast sve vam je za +5 ma šta +5 +10 ocjena ako igdi postoji********
OdgovoriIzbrišiPozdrav :) jeste probali mozda u kremu staviti lino ladu kokos?
OdgovoriIzbrišiPozdrav :) jeste probali mozda u kremu staviti lino ladu kokos?
OdgovoriIzbrišiTorta izgleda odlično, interesa me dali može ići pod fondan?
OdgovoriIzbrišiA gde idu zumancad
OdgovoriIzbrišiOva torta je predivna.. svi budu odusevljeni.. hvala na receptu ❤️ Htjela bih ovu tortu praviti kao broj 18.. po dvije kore.. mislite da bih mogla?? Pozz
OdgovoriIzbrišilabcorp patient portal is a secure way to pay your health bills online, manage your health history and connect with labcorp healthcare providers.
OdgovoriIzbrišivisit at https://labcorpbillportal.com/
Zdravo, pravila sam već ovu tortu po vašem receptu i bila je savršena. Jedino me zanima ako želatin zamenim agar agarom koliko njega ide onda u fil? Nisam ga koristila do sada. I što se tiče kora, da li moze da se radi sa celim jajima?
OdgovoriIzbrišiHvala unapred.
Verica
Thank you for your valuable information.
OdgovoriIzbrišihome made food online
Kraljica svih torti!
OdgovoriIzbrišiThanks for writing such a wonderful post with such informative content.
OdgovoriIzbrišiIt's good to see that people still have good writing skills.
GridinSoft Anti-Malware Crack
I have been waiting for someone to share this post. This has made me think, and I hope to read more. Thanks a lot for sharing with us.
OdgovoriIzbrišiVuescan Pro Crack
this is very helpful knowledge for me. Thanks for sharing
OdgovoriIzbrišiThis information is really amazing, thanks for sharing. Looking for more post from you.
OdgovoriIzbrišiSrbija
OdgovoriIzbrišiMonte kolač je zaista odličan izbor! Baš kao što su fit out companies in Dubai savršeni za kreiranje unikatnih prostora!
OdgovoriIzbriši