U nastavku vam donosim moj doživljaj te torte i moju izvedbu, a vama na volju- koju varijantu želite vi isprobati.
utorak, 27. veljače 2018.
Alphabet Cake (ili - budimo u trendu!)
U nastavku vam donosim moj doživljaj te torte i moju izvedbu, a vama na volju- koju varijantu želite vi isprobati.

srijeda, 21. veljače 2018.
Francuska torta od jabuka (sa mrvičastim posipom- da ne bude baš toliko jednostavna)
Jednostavni kolači i torte ( a da su ujedno i ukusni) su uvijek favoriti- tim više što više godina ostaje iza mojih leđa. Složiti sve od jednom i sve od jednom ispeći i dobiti pristojan desert - ma čemu komplicirati??

utorak, 23. siječnja 2018.
Za Početak: Torta, Pinjur, Pjat (ili Moussava, Malinasta, MmmmČokoladna Torta)
Kako i priliči početku, tu je torta, a onda uz nju i pinjur i pjat (viljuška i tanjur).

četvrtak, 28. prosinca 2017.
Baci di Dama
I evo, prošao je sam Božić... mislila sam da ću vam dojmove o ovim keksićima uspjeti napisati prije samog Božića tako da, ako uopće ima onih koji ih nisu nikad radili (poput mene) da se ne misle, da se ne predomišljaju i da se uhvate posla i da ih naprave... ali nisam stigla... oke, možda sam i bila lijena tipkati... mada mislim da mi je zapravo bilo lijepo - pa sam samo guštala... pekla kolačiće i guštala...

ponedjeljak, 11. prosinca 2017.
Mali prhki keksići
Koliko god lutali bespućima recepata, isprobavali nove, kemijali, slagali, kombinirali - na kraju je uvijek zaključak da su najbolji slatki zalogaji zapravo oni najjednostavniji. Ako malo pogledate i deserte poznatih slastičara- zapravo su oni, u svojoj biti, jednostavni, možda tek nešto drugačije oblikovani i složeni.

ponedjeljak, 4. prosinca 2017.
Cimet -karamel keksići
I napokon je počelo to vrijeme... vrijeme fažola, kiselog kupusa, suhog mesa i kobasica, vrijeme bure koja sve nosi, naloženog šporeta, mekane dekice, dobre knjige, vrućeg čaja... vrijeme obitelji i dragih prijatelja, vrijeme druženja, paljenja svijeća...

utorak, 15. kolovoza 2017.
Blueberry Hill Cheesecake
srijeda, 12. srpnja 2017.
Borovnica ( + creme brulee) tart

nedjelja, 26. veljače 2017.
Cimet rolice (Kruh s cimetom)

srijeda, 22. veljače 2017.
Kroštule
Vrijeme je poklada... Krafne već imate na blogu Krafne za pet; imate i verziju fritula- već puno puta isprobanu od strane mnogih od vas- Castagnole pa sam krenula u potragu nečeg novog.
Churros-e sam već radila- imate jedan jednostavan, a dobar recept kod kolegice Teute (Portugal/Španjolska – odlični!) –
i Crullers-e sam radila ( Francuski- e oni me se baš i nisu dojmili pa vam ih i neću preporučivati!) i sad sam
opet tražila nešto novo i put me opet odveo u Italiju… a zapravo- nisam se
makla iz Hrvatske- jer su recepti za talijanske chiachiere/ crostoli/ frappe/
fiochetti zapravo identični našim kroštulama (nijanse uvijek postoje- kako u
talijanskim tako i u našim receptima!).

Pretplati se na:
Komentari
(
Atom
)