srijeda, 12. srpnja 2017.
Borovnica ( + creme brulee) tart

nedjelja, 26. veljače 2017.
Cimet rolice (Kruh s cimetom)

srijeda, 22. veljače 2017.
Kroštule
Vrijeme je poklada... Krafne već imate na blogu Krafne za pet; imate i verziju fritula- već puno puta isprobanu od strane mnogih od vas- Castagnole pa sam krenula u potragu nečeg novog.
Churros-e sam već radila- imate jedan jednostavan, a dobar recept kod kolegice Teute (Portugal/Španjolska – odlični!) –
i Crullers-e sam radila ( Francuski- e oni me se baš i nisu dojmili pa vam ih i neću preporučivati!) i sad sam
opet tražila nešto novo i put me opet odveo u Italiju… a zapravo- nisam se
makla iz Hrvatske- jer su recepti za talijanske chiachiere/ crostoli/ frappe/
fiochetti zapravo identični našim kroštulama (nijanse uvijek postoje- kako u
talijanskim tako i u našim receptima!).

petak, 20. siječnja 2017.
Zamantani keksi (s greškom)
Ovo nisu nisu extra prhki keksi ; ne tope se u ustima, nisu toliko ni jednostavni- ukoliko težite savršenstvu svugdje jednako tankog pravokutnika i ukoliko težite savršenstvu da napravite dva jednaka pravokutnika...
.... Nisu gotovi za 2 minute jer treba napraviti 2 tijesta, svako tijesto treba odmoriti, pa svako tijesto treba razdijeliti na pola, pa treba svako od ta 2 puta 2 komada- razvaljati (osim ako ne radite jedan veeeliki pravokutnik)..
.... Nisu gotovi za 2 minute jer treba napraviti 2 tijesta, svako tijesto treba odmoriti, pa svako tijesto treba razdijeliti na pola, pa treba svako od ta 2 puta 2 komada- razvaljati (osim ako ne radite jedan veeeliki pravokutnik)..
subota, 14. siječnja 2017.
Sasvim jednostavna ; bezimena Torta i dva, tri slova...

četvrtak, 24. studenoga 2016.
Tjedan dobre hrane u Splitu; suradnja sa Juicy sokovima i Torta od maka, limuna i šumskog voća i još neke druge lipe stvari.. ne nužno sve ovim redoslijedom...
ponedjeljak, 7. ožujka 2016.
Pogača/ Sirnica/ Pinca

srijeda, 3. veljače 2016.
Le Castagnole
Castagnole jesu kao fritule- ali fritule od prhkog tijesta.
I naravno- morala sam ih isprobati.

ponedjeljak, 25. siječnja 2016.
MaLi Brownie ( ili Brownie sa Limunom i Malinama)
Slike sam vam već davno pokazala (čitaj: nestrpljiva sam! ;) ) i vjerojatno već cupkate iščekujuči recept! :))) Daljnjem odugovlačenju nema mjesta- recept je tu! :)))

srijeda, 16. prosinca 2015.
Medenjaci & Royal icing
Royal icing- krema za ukrašavanje medenjaka, keksa, kućica od medenjaka, torti i raznih drugih kolača- krema koja se kod nas koristila i prije nego što smo ju počeli zvati Royal icingom.
Pretplati se na:
Komentari
(
Atom
)