Za kraj- recept za jutrošnje zobene palačinke koje su me baš, baš oduševile! .. no za njih- morat ćete ili čitati ili skrolati do dna ovog posta 😊
1. Poširano jaje na postelji od matovilca sa kremom od
avokada i svježeg sira i par kapi limuna,svježi krastavac narezan guljačem za krumpir,
svježa paprika punjena ostacima od skuhanog bulgura (od dana prije za ručak)
Ovdje jedino trebate bulgur skuhati dan ranije - ali da ga i ne kuhate dan prije- on je gotov za 20 min- samo 1 količinu bulgura prelijete dvostrukom količinom ili vrele vode ili nekog temeljca ili kao ja ovdje krem juhom od tikve i ostavite da odstoji 20 min.
sirovih tikvica,
2 fete pečene šunke i brdo matovilca ili neke druge salate
Ako nemate tortilju- jednako kao ona možu poslužiti i jaja- na slici ispod- sa svježim sirom, salatom, paprikom , sirovom tikvicom.
Dok ima domaćih tikvica, pokušajte nabaviti baby tikvice i jedite ih sirove- jako su ukusne!
Naravno- tortilju ili jaja slobodno nadjenite i nekom drugom kombinacijom!
Na teflonsku tavu stavite 1 gljivu, 1 papriku narezanu na kolutove, u njene kolutove stavite fete pome šljivarice, stavite koju fetu balancane i sve kapnite sa malo maslinovog ulja i pecite dok gljive i balancane ne budu gotove.
Zalijte 1 ili 2 izmućena jaja i pecite na laganoj vatri da jaja ne pregore od dolje a da od gore budu pečena i ostanu kremasta.
Na kraju pospite sve mrvljenim svježim sirom i pospite peršinom.
4. Palačinke od zobenih pahuljica punjene svježim sirom i još koječim!
Ove palačinke su me oduševile!! Mekane, ukusne i mogu biti i u slanoj i u slatkoj varijanti- a zdrave!
Za smjesu palačinki trebate slijedeće
2 jaja
110 g zobenih pahuljica
sol, voda, žličica kokosovog ulja
Zobene pahuljice sameljite u mlincu za kavu u brašno. Jaja vilicom izmutite, dodajte im zobene i malo vode i pomiješajte. Ostavite 15ak min da odmori. Nakon odmaranja- pogledajte kakve je gustoće smjesa i dodajte još malo vode. Trebate imati smjesu samo malo gušću nego za klasične palačinke.
Zagrijte teflonsku tavu sa malo kokosovog ulja i izlijte prvu palačinku. Pecite ih kao i obične palačinke. Nemojte je pokušavati prerano prevrtati jer su ovakve palačinke malo deblje i treba im vremena da se ispeku. Prevrnite je i pecite nešto kraće na drugoj strani.
Od ove količine dobijete 4 palačinke.
Nadjev za 4 palačinke
2 žlice svježeg sira (npr Vindijin Bovidur))
2 -3 žlice kiselog vrhnja ili čvrstog jogurta
1 mala žličica meda
cimet, chia sjemenke, sezam
naribano pola veće jabuke
1-2 žlice mljevenih lješnjaka (ili badema ili oraha)
sve sjedinite žlicom i nadjenite palačinke.
Za dekoraciju par zrna grožđa, listići metvice i malo pospite cimetom
Javite mi dojmove!!
Fantasticno :):):)
OdgovoriIzbrišiumjesto zobenih pahuljica mogu li staviti zobene mekinje ?
OdgovoriIzbrišiPredobro!!!
OdgovoriIzbriši