Jedna od torti koju svako malo radim. Volim kad je friško napravim- pripremim sve- i kore i kreme i nafilujem je tek malo prije nego što gosti dođu. A ona fina, hrskava, slatka, slasna, kiselkasta... ma sva se rastapa na nepcima... i što je najbolje- i kad pojedete jednu fetu- sve gledate kako bi barem još jednu...
petak, 27. siječnja 2012.
Beze s višnjama
Jedna od torti koju svako malo radim. Volim kad je friško napravim- pripremim sve- i kore i kreme i nafilujem je tek malo prije nego što gosti dođu. A ona fina, hrskava, slatka, slasna, kiselkasta... ma sva se rastapa na nepcima... i što je najbolje- i kad pojedete jednu fetu- sve gledate kako bi barem još jednu...
nedjelja, 22. siječnja 2012.
Krem juha od čičoke i crvene leće
Nekidan sam lunjajući pazarom naišla na čičoku.
O njoj sam dosta čula u zadnje vrijeme, ali nikako da je negdje nađem - i onda ni ne misleći na nju, sasvim slučajno je nađoh na pazaru!
Ako u Google upišete Čičoka - moći ćete o njoj pročitati stvarno sve najbolje.
srijeda, 18. siječnja 2012.
Slane zanimacije
Vjerovatno svatko od nas ima negdje zapisano jedno ovakvo tjesto na principu: koliko-toliko ili neku više ili manje varijaciju tog tjesta. U glavnom ovo je ono moje savršeno tjesto za slane grickalice (mada mislim da bi i u slatkoj varijanti bilo jednako dobro).
subota, 14. siječnja 2012.
Kuglof od naranči i čokolade
Kad se dočepam domaćih, neprskanih, zrelih, mirisnih, tek ubranih naranči- onda od njih nema otpada- sve se koristi! Pred vama je sočan i mirisan narančasto-čokoladni kuglof kojeg vrijedi probati!
Pretplati se na:
Postovi
(
Atom
)