nedjelja, 5. veljače 2012.

Buhtle i još malo snijega iz Splita

Topli čaj s medom i limunom i tople, mekane, mirisne i slatke buhtle sa srcem od domaćeg kiselkastog pekmeza- neprocjenjivo!

petak, 27. siječnja 2012.

Beze s višnjama


Jedna od torti koju svako malo radim. Volim kad je friško napravim- pripremim sve- i kore i kreme i nafilujem je tek malo prije nego što gosti dođu. A ona fina, hrskava, slatka, slasna, kiselkasta... ma sva se rastapa na nepcima... i što je najbolje- i kad pojedete jednu fetu- sve gledate kako bi barem još jednu...

nedjelja, 22. siječnja 2012.

Krem juha od čičoke i crvene leće


Nekidan sam lunjajući pazarom naišla na čičoku.
O njoj sam dosta čula u zadnje vrijeme, ali nikako da je negdje nađem - i onda ni ne misleći na nju, sasvim slučajno je nađoh na pazaru!

Ako u Google upišete Čičoka - moći ćete o njoj pročitati stvarno sve najbolje.

srijeda, 18. siječnja 2012.

Slane zanimacije

Vjerovatno svatko od nas ima negdje zapisano jedno ovakvo tjesto na principu: koliko-toliko ili neku više ili manje varijaciju tog tjesta. U glavnom ovo je ono moje savršeno tjesto za slane grickalice (mada mislim da bi i u slatkoj varijanti bilo jednako dobro).

subota, 14. siječnja 2012.

Kuglof od naranči i čokolade

Kad se dočepam domaćih, neprskanih, zrelih, mirisnih, tek ubranih naranči- onda od njih nema otpada- sve se koristi! Pred vama je sočan i mirisan narančasto-čokoladni kuglof kojeg vrijedi probati!