nedjelja, 26. veljače 2017.

Cimet rolice (Kruh s cimetom)






U one hladnije, burne zimske dane- volim kad mi kućom zamiriše dizano tijesto. Nevažno što- od najobičnijeg kruha do kakvih buhtli, kiflića ili kakve orahnjače.... ili kruha s cimetom.

srijeda, 22. veljače 2017.

Kroštule


Vrijeme je poklada... Krafne već imate na blogu  Krafne za pet; imate i verziju fritula- već puno puta isprobanu od strane mnogih od vas- Castagnole  pa sam krenula u potragu nečeg novog.

Churros-e sam već radila- imate jedan jednostavan, a dobar recept kod kolegice Teute  (Portugal/Španjolska – odlični!) –  i Crullers-e sam radila ( Francuski- e oni me se baš i nisu dojmili pa vam ih i neću preporučivati!) i sad sam opet tražila nešto novo i put me opet odveo u Italiju… a zapravo- nisam se makla iz Hrvatske- jer su recepti za talijanske chiachiere/ crostoli/ frappe/ fiochetti zapravo identični našim kroštulama (nijanse uvijek postoje- kako u talijanskim tako i u našim receptima!).