More bit da vi znate Nadalinu, a?
Sva puca od lipote...
...
I tako kad Nadalina muti jaja, pa doda i malo cukra, pa malo maraškina i drugih mirodija, i kad ulije i mlika - sigurno radi - a ča drugo- vengo Rožatu!
Nema tu puno mudrolije
Sastojci:
8-9 jaja (ovisno o njihovoj veličini)
300 gr šećera
1 l mlijeka
i za aromu:
čep maraschina
korica naranče
malo kardamoma
mahuna vanilije
kap kruškovca- moja kombinacija aroma.
šećer za karamel:
7-8 jušnih žlica kristal šećera
Šećer otopiti na laganoj vatri dok ne dobijete karamel.
U svaku posudicu izlitjte malo karamela na dno, ostaviti da se ohladi.
Jaja, šećer i arome lagano umiksajte da se sjedine, dodajte mlijeko i sve izlijte u pripremljene kalupe (za
souffle- remekine).
Meni od smjese taman bude za 9 kalupa.
Kalupe poslažite u dublju tepsiju i nalijte vode.
Stavite ih u peć na 180°C nekih 35-40 minuta.
Izvadite iz peći i pustite da se ohlade najprije na sobnoj temperaturi, a poslije ih stavite u hladnjak- najbolje preko noći -da se dobro ohlade.
Prije preokretanja kalupa na tanjur- protresite ga malo da se odvoji od stranica.
Po želji poslužite uz tučeno slatko vrhnje, čokoladu ili jednostavno same- kako god- rožata je savršena. ;)
divna je, s nestrpljenjem čekam domaća jaja da isprobam ovu fantaziju!
OdgovoriIzbriši