subota, 25. listopada 2014.

Apsurdno čokoladni keksi

Baš tako- apsurdno čokoladni! Savršeni! Najbolji - ikad i zauvijek čokoladni keksi! Od prvog momenta kad sam ih probala- a bilo je to ima o-ho-ho vremena ovi su čokoladni keksići jednostavno "ljubav na prvi okusni pupoljak"!
I nema neke prigode da ih ne radim, za blagdane- može biti, ali i ne mora drugih keksića- važno je da ovih ima! Ako ih dam djeci da ih ponesu za užinu u školi- obavezno im moram staviti popriličan broj primjeraka - ne zato što su moja djeca baš tolike izjelice, već zato što svi iz razreda žele keksiće (pa čak i nastavnici)!
Za sve vas koji do sada niste otkrili i isprobali ove keksiće polazni recept po kojem sam ih počela raditi je ovaj od Jasenke , no nakon više stotina napravljenih komada- neminovno je došlo do izmjena kako u sastojcima tako i u samom postupku izrade. Donosim vam moje mjere i način rada.

Sastojci za cca 60 komada:
(manje od ovoliko vam ni ne treba praviti)
200 g čokolade sa 52% kakaa
190 g maslaca
200 g šećera
80 g meda
3 jaja
450 g mekog brašna
35 g kakaa u prahu
8 g sode bikarbone
8 g praška za pecivo
prstohvat soli
po želji cimet, korica naranče, kardamom
ili malo kajenske papričice
Bijela čokolada za punjenje- 60 kockica





Na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac. Ostavite sa strane da se malo ohladi.Dodajte med. U posebnu posudu prosijte brašno sa sodom i praškom za pecivo te kakaom i soli. Ukoliko stavljate začine- dodajte ih u brašno.

Mikserom izmješajte jaja sa šećerom. Ne treba puno mješati. Dodajte im otopljenu čokoladu i maslac i još malo izmješajte da se šećer otopi. Polako dodavajte mješavinu brašna. Možete sve mješati mikserom na manjoj brzini. Dobit ćete mekše prhko tijesto.
Pokrijte ga prozirnom folijom tik uz tijesto i ostavite na hladnom barem pola sata.











Žlicom vadite kuglice tijesta (težine cca 20 gr) , zarolajte ih u kuglu, ravnomjerno rastanjite da dobijete diskove i na sredinu svakog stavite kockicu bijele čokolade. Lagano presavijte krajeve preko kockice- da se na sredini spoje.
























Još jednom rukama "svaljajte" keksić u neki oblik "plosnate loptice" i okrenite spojeve dolje.

Kekse slažite na tepsiju na pek papir. Nemojte ih stavljati preblizu jedan drugom jer će se tijekom pečenja malo raširiti.
Tijesto je inače strukture mekog plastelina i dade se lijepo raditi s njim, ne lijepi se za ruke i bez problema mu se spoje krajevi. Dodatno brašno mu nije potrebno. Ukoliko vam se počme lijepiti za ruke - to je zbog toga što su vam ruke tople. Operite i u hladnoj vodi i nastavite sa keksićima.
Oblikovane kekse, poslagane na tepsijama, stavite ponovno na hlađenja. Ovaj put im je potrebno malo više vremena da se ohlade i da se dobro stegnu- barem 3 sata u hladnjaku.

Upalite pećnicu na 180°C da se zagrije.
Stavite tepsiju sa keksićima na srednju razinu u peći i pecite - ovisno o vašoj pećnici- 12-14 min. VAŽNO- nemojte da vam se prepeku!!! Keksići će na lagani dodir odmah dok su vrući, biti  mekani i izgledat će kao da nisu pečeni, no nemojte se zavarati, keksići su pečeni- hlađenjem će otvrdnuti. Ostavite da se ohlade na tepsiji.
I to je to! Dok su topli- bijela čokolada iz sredine će se razlijevati kad ih prelomite- hlađenjem će i ona malo očvrsnuti, no i dalje će će biti fino kremasta - pravo srce keksića!
P.S. Keksiće možete puniti bilo kojom čokoladom- ne mora to biti bijela; možete ih napuniti nutelom (u tom slučaju predlažem da najprije napravite diskove od dobro ohlađene nutele pa ih opet dobro ohladite- zamrznete i tek onda ih stavite u sredinu svakog keksića); a možete ih peći i bez ikakvog punjenja- samo tad pripazite- vrijeme pečenja bi trebalo biti nešto kraće.

101 komentar :

  1. Pre pre.. Ma nemam rjeci na vase recepte.. Cim stignem radim ove keksice. Mmmm

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno hvala!!! Bit ce mi drago da se javite sa dojmovima! :)

      Izbriši
  2. Jao, sad ću i ovo morat radit.... ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe Nikolina- javi se sa dojmovima kad ih napraviš!

      Izbriši
  3. punio s domaćom nutellom od badema s dodatkom prošeka, pola ih nije dočekalo hlađenje, ostatak se jedva ohladio :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlicna kombinacija punjenja!! Drago mi je da su vam se svidjeli!

      Izbriši
    2. volim male suhe kolačiće,i peći i jesti..ovo je nešto posebno!!! hvala vam

      Izbriši
    3. Bas mi je drago! Puno vam hvala i na citanju i na isprobavanju i na javljanju!!

      Izbriši
  4. Zašto je već oblikovane kolačiće prije pečenja potrebno hladiti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato što je ovo tijesto zapravo prhko tijesto i vraćamo ga na hlađenje da se stegnu kako masnoća tako i čokolada u njemu, da se gluten ne razvije previše - te da nam nakon pečenja keksi budu lijepo prhki a ne žilavi. Zato je važno ne stavljati vruću čokoladu i maslac za napaviti tijesto- zapravo bi bilo najidealnije kad bi čokolada bila taman pred zgušnjavanje i maslac ne topliji od sobne temperature- tad bi keksi bili još prhkiji. No mislim da su i u ovoj varijanti iz recepta sasvim dobri. :)

      Izbriši
  5. Napravila - savršeni su. Jedva čekam da i moja djeca probaju. Što drugo reći nego HVALA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala najljepša!!! Baš mi je drago da su vam se svidjeli! :)

      Izbriši
  6. Jel ih ovako okruglaste stavim u forno ili oblikujem spljostim u oblik keksa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. okruglaste, samo malo spljostene, sami ce se jos spustiti i rasiriti

      Izbriši
    2. hvala. ispali su odlični!!

      Izbriši
  7. katastrofa! previse posla oko njih a preveliki su i svi su se raspucali :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ne znam u cemu je bio problem...rado bih pomogla ako mogu- do sad se nitko nije tuzio da mu nisu dobri...a raspucani i trebaju biti

      Izbriši
  8. otišlo pola protvana dok si rekao keks

    OdgovoriIzbriši
  9. Odgovori
    1. Meni su super ispali! :D I jako su fini.

      Izbriši
    2. Odlicno Irena!!! Virnula sam s mob na blog. Vidila i slije- super su!! Poslije cu sa kompa sve detaljno pregledat!
      Hvala ti!!

      Izbriši
  10. Naj ukusniji keksici koje sam do sada napravila Recept savrseno napisan sa tako preciznim merama da ne postoji mogucnost da se pogresi.Sve se lako i brzo napravi, bez obzira sto zvuci komplikovano kada se cita. Svaka cast...sjajni su...cini mi se da je svaki komentar suvisan jer ih ne moze opisati koliko su savrseniiiii...pozzzzzz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Veliko hvala!!!! Bas ste me razveselili i jako mi je drago da su vam se svidjeli!!!

      Izbriši
    2. Danas sam probala.Pekla moja čer za svoje cure,koje obožavaju ove kaksiće i nose si u školu.Bravooooo!
      Baka Tea.

      Izbriši
  11. Najbolji keksići koje sam ikad napravila! Hvala! Hvala! :)

    OdgovoriIzbriši
  12. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152355837886793&set=a.188613101792.133139.612601792&type=1&theater

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Savrseni i predivne slicice!!! Ako imate volje da mi.ih posaljete na fb stranicu u inbox ili okacite na stranicu- bilo bi mi drago imat ih u fb albumu!
      I hvala!! :)

      Izbriši
  13. Preeeefini su!!! Zelim napomenuti da ih nisam nakon oblikovanja stavila na hladjenje ( ma 'ko bi to docekao ;-) ), a oni su ipak SAVRSENI! I sad, u ponoc, uzivam u miru i keksicima. Hvala na divnom receptu!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neizmjerno mi je drago!!! :)))) Hvala na isprobavanju i na korisnoj informaciji!!:)

      Izbriši
  14. Savršen recept, upravo ih jedemo :), nisam imala bijelu čokoladu, pa sam punila domaćom kremom od lješnjaka i čokolade.
    Imam praktično pitanje... jel se mogu smrznuti kad su već napunjeni kremom/čokoladom i oblikovani? Ako ne smrzavanje, jel mogu možda stati par dana u frižideru prije pečenja? Hvala puno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, bas mi je drago!!
      Nisam ih nikako zamrzavala- al teoretski se mogu zamrznuti (i bas cu probat cim ih opet zamjesam- zamrznut ih), a onako sirovi oblikovani mogu stati u frizideru, oblikujte ih, poslazite na ravno da se stegnu, a onda ih mozete i u kutiju skupiti-nece izgubiti oblik- vazno je samo da budu pokriveni- zatvoreni, da ih frizider ne isusuje.

      Izbriši
  15. jel bijela cokolada za kuhanje ili?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moze bijela za kuhanje ili bijela za jelo :)

      Izbriši
  16. Svakako ću isprobati....
    zanima me da li može umjesto glatkog oštro brašno?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm..nisam probala, mislim da zbog strukture tijesta vise pase meko jer ovo nisu prhki keksi, ali pretpostavljam da bi moglo ici sa pomjesanim ostrim i mekim brasnom

      Izbriši
  17. Evo sada ih pečem 2 put i moji su ukućani oduševljeni. Prefino, gvala za divan recept.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vama na povjerenju u moj recept!!!

      Izbriši
  18. Isprobala sam ih i odlični su. Ponijela sam ih na put i svi oko mene u autobusu su bili oduševljeni.
    Nisam ih stavljala na hlađenje od 3 sata jer nisam imala vremena, možda samo pola sata i ispali su odlični!
    Hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma baš mi je drago!! Puno vam hvala na isprobavanju recepta i na javljanju!! <3

      Izbriši
  19. Koliko dana ranije se mogu napraviti prije posluzivanja? Hvala vam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogu se napraviti par dana ranije, nemojte ih prepeci i spremite ih u limenu kutiju i bit ce ok. Ja ih sutra pecem da mi budu za Bozic ;)

      Izbriši
  20. Divan recept...hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Keksići su odlični, samo sam nešto zeznula. Umjesto stavljanja u frižider na hlađenje prije pečenja ja sam stavila poslije. Krivo razumijela :( .
    Nadam se da nisam time uništila kolačiće? :)

    OdgovoriIzbriši
  22. A sta moze drugo umjesto meda? Mi bas nismo ljubitelji meda u kolacima.

    OdgovoriIzbriši
  23. Pozdrav, planiram raditi keksice pa me zanima jesam li dobro shvatila; ide i 8 g praska za pecivo i 8g sode bikarbone? Cini mi se puno za tu kolicinu brasna ili se varam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. s obzirom na težinu same mase i njenu kompaktnost, nije previše, to je po mala kavena žličica sode i pp :) Hvala!

      Izbriši
  24. Već dugo gledam ovaj recept, ali nikako da uhvatim vremena. Ali evo upravo napravih tijesto, ostavila sam ga na hlađenju. Trebalo bi sve biti ok i jako sam uzbuđenda! Svakako ću probati i čokoladnu fantaziju :) Sve pohvale za blog, recepte, trud i prekrasne fotke! Ana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno hvala Ana!! Bas mi je drago!! <3 <3! slobodno se javite ukoliko budete imali kakbih pitanja!
      Hvala na javljanju i u slast vam bilo!!

      Izbriši
    2. Hvala! Ako sve bude ok, poslat ću vam fotku na facebook stranicu da se skupa divimo Vašem receptu! :) Pozdrav :))

      Izbriši
  25. Hvala puno na ovom receptu..od kad sam ih prvi put napravila djeca ni ne zele nista drugo..radila sam ih vec puno puta i svi odusevljeni..tako da su postali neizostavan dio nase obitelji!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno hvala na javljanju!! Baš mi je drago! <3

      Izbriši
  26. Ispali su mi SUPER, pojeli su se brzinom munje, samo mi se bijela cokolada unutra nije nikako rastopila - da li mora biti neka posebna bas? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, ima nekih čokolada koje se ne rastope, meni je najbolja čokolada "schogetten" - divno se rastopi!

      Izbriši
    2. hvala :) dobar razlog da ih opet pečem :)

      Izbriši
  27. Bok,nisam imala sodu bikarbonu pa stavila amonijak za kolače..ispalo odlično,prhko,sočno ma predobro..hvala vam za svu tu divotu..!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na javljanju!! Dobro je znati da može i amonijak ići u njih! Hvala vam na informaciji!! <3

      Izbriši
  28. Dakle, otkrila sam vas slučajno kad je frendica lajkala vašu sliku, danas sam pravila keksiće, i ja koja ne volim čokoladu, sam ovim oduševljena. veliko vam hvala na receptu,
    Andreja
    P.S. šteta što i sliku ne mogu učitati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Andreja- veeeliko vam hvala na javljanju!!!! <3 I baš mi je drago što ste otkrili moj blog! :) i još više mi drago što vam se keksi sviđaju! <3

      Izbriši
  29. Odgovori
    1. Hehe malo sam se poigrala rijecima- ovdje bi bilo u znacenju "nemoguce" cokoladni keksi

      Izbriši
    2. lijepo! nameravam i ja da napravim slične, videla sam u nekoj emisiji da je trik sa prah šećerm što pomaže da ispadnu ovkao slomljene na površni!

      Izbriši
  30. Kuham vec dugi niz godina kako kod kuce za obitelj i najdraze,tako i u restoranu,najvise uzivam peci razne kolace i torte,u neprestanoj potrazi za novim receptima naisla sam na ovaj i moram reci da sam ga pravila jucer i danas radi ukucana i prijatelja morala ponoviti.Sve pohvale za recept.Pozdrav za vas :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno Vam hvala!!!! Baš ste me razveselili i jako mi je drago da se Vama i Vašima keksi sviđaju! <3 I velika Vam hvala na javljanju!!! <3 <3 <3

      Izbriši
  31. predivni keksići, pravim ih već treći put, no ne iskoristim svo tijesto odjedno. koliko dugo može to tijesto stajati u hladnjaku? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Nikoleta !!! <3 moze tijesto stajati 3 max 4 dana u hladnjaku- zamotano u prozirnu foliju :)

      Izbriši
  32. Ovo je čista fantazija. Krasno ste nam objasnili sve i hvala vam. Jednostavno, a božanstven je.
    Hvala vam još jednom što ste recept podijelili s nama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno hvala na javljanju!!! Bas mi je drago da vam se svidjaju!! <3

      Izbriši
  33. Radila sam ih jučer i nažalost sve tri ture prepekla iako sam ih pekla 11 minuta, ali sam trebala max 8-9 min, tako da su presuhi, a osim toga, stavila sam bijelu čokoladu za kuhanje i ona se uopće nije otopila nego je ostala kockica tvrda kako sam je i stavila - sve u svemu ovo s hlađenjem mi je zadalo muke jer nisam imala kuda s plehovima pa završili u garaži (ko zna možda kakva maca probrcala pa zato nisu ispali dobri:))
    Šalim se - ugl obični chocolate crinkels su mi puno zahvalniji, meni osobno finiji i jednostavniji za napraviti! Eto, toliko od mene! Ali mislim da bi svakako bilo dobro napomenuti koju bijelu čokoladu koristiti s obzirom da očito nije svaka topiva u keksićima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zao mi je Dani sto niste zadovoljni keksima. :( sto se tice pecenja- ne peku sve pecnice jednako jako iako ih mi stavljamo na iste temperature- mozda vasa jace pece (ili moja slabije) - pa ce u nekoj trebati duze peci se a u nekoj krace... po pitanju cokolade- jedina cikolada kojom nisam zadovoljna je milka- sve ostale su neke vise a druge manje- ali su ok. No imate pravo- nadopisati cu u recept bas marku cokolade s kojom su najbolji.
      Vama svakako hvala na javljanju! :)

      Izbriši
  34. Odlični! Ispalo nam je manje od 60 (cca 40 komada), ali vrijedilo je.. Ne slažem se da iziskuju previše posla; tijesto se začas umijesi i kuglice su brzo gotove, pogotovo ako vas 2 radi, jedino što je potrebno par sati da se ohladi... No i to možete skratiti, nije potrebno da baš 3h stoje u hladnjaku... Bijelu čokoladu smo uzeli u Lidlu, ako kog zanima, i zadovoljni smo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek je dobro znati ovakve iskustvene informacije :)))) hvala vam puno na javljanju i sve vam najbolje u novoj!!

      Izbriši
  35. Hello :) Evo samo da javim da su naši apsurdno čokoladni keksi upravo pečeni (jedan dio; drugi dio je u hladnjaku i čeka jutro, ali sad nismo mogli dočekati pa smo ih bez hlađenja ispekli i navalili). Punili smo ih čokoladom koja je punjena kremom od lješnjaka i jako su fini, ali sljedeći put definitivno punim bijelom čokoladom (ovaj put smo ju zaboravili kupiti). Oduševljeni smo! Pekla sam ih inače 15 minuta i taman su pečeni, izvana lagano hrskavi, iznutra mekani. Ma savršeni!! Puno hvala na receptu i sretan Božić :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno vam hvala na javljanju Tamaruska!! Bas mi je drago!! Sretan Bozic i vama i svima vasima!! <3

      Izbriši
    2. Nedavno sam otkrila vaš blog i oduševljena sam! Upravo sam po drugi put ispekla kekse. Savršeni su! Puno hvala na odličnom receptu!

      Izbriši
    3. Puno vam hvala na javljanju!! Bas mi je drago! <3 sve najbolje u novoj!!

      Izbriši
  36. Hvala od srca na brisanju komentara.

    OdgovoriIzbriši
  37. Keksi su odlični. Nazvala sam ih čokoladni medenjaci. Recept je iskren, stvaran i precizan. Radila sam ih prošli vikend. Ispalo mi je preko 50 komada, pekla sam ih u četiri ture. Prva i treća su mi se malo s donje strane prepekle. Moja pećnica očito dopušta 10 minuta na 150 stupnjeva.
    Punila sam ih sa četiri različite vrste čokolade (bijela, tamna, nougat i truffels, jeftilen iz Lidla). Brinula sam hoće li iscuriti za vrijeme pečenja, ali sve je ispalo super.
    Kako bi ih razlikovala, gornji dio sam lagano uvaljala u mrvice čokolade, a nougat u mljevene lješnjake. Ti s nugatom su ispali najbolji.
    U brašno sam dodala malo kardamoma i muškatnog oraščića.
    Imalo bi smisla raditi i duplu količinu. Sjedneš pred tv i motaš. Povremeno sam prala i hladila ruke (u rukavicama) kako se tijesto ne bi lijepilo za prste.
    Ova masa bi dobro funkcionirala i u obliku izvaljanih korica, pa s nekom kremom. Mašta radi :)
    Hvala na receptu, lijep pozdrav!
    Nina

    OdgovoriIzbriši
  38. Ima li razlike ako se radi s bezglutenskim brasnom, nesto na sto trebam pazit ? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bok Nikoleta! Iskreno- osobno ih nisam nikad radila sa bezglutenskim brasnom a i ne znam nikoga da ih je radio s njim tako da uistinu na ovo tvoje pitanje- ne znam odgovor...zao mi je .

      Izbriši
  39. Bok, da osvjezimo pitanja za ove divne keksice :-)

    Planiram ih praviti, i zanima me koliko dugo mogu da ih drzim u limenim kutijama prije Božića? Da li stajanje utice na njihov kvalitet?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav! Mogu stajatu dugo ali stahanjem otvrdnu....
      Opcija je da ih zamrznete- bilo pecene ili nepecene pa ih pecete direkt iz leda koji dan prije blagdana.

      Izbriši
    2. Malo mi pobjegla slova u tipkanju s mobitela :))))

      Izbriši
  40. Hvala za odgovor :-) Vec sam se uvukla u planiranje i spremanje kolacica :-) Al ove cu svakako probati pred praznike koji dan ranije :-) I mnogo su pomogli komentari svih prisutnih da lakse uocimo male sitnice koje cine mnogo da bi sve to fino uspjelo :-)
    Puno pozdrava!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo da javim novosti :-) Pravila sam ih sinoc i ovo su dosad najbolji cokoladni keksi sto sam ikad jela :-) Stvarno su me iznenadili. Slijedila sam sve tvoje upute samo sam prvih 12 pekla na 12 min. a ostale na 10 min. jer mi rerna stvarno dobro pece. Odusevljena sam, tako da ovaj recept je unesen u moju tekicu i od sad ih pravim za praznike :-) Mada mi muz zeli cesce da pravim pa eto morat cu zelju ispuniti.
      I ako koga zanima koristila sam b.cokoladu iz Lidla i fino se istopila.

      I jedna velika pohvala za tebe sto nesebicno dijelis svoja iskustva u pravljenju kolaca :-)

      Puno pozdrava i nadam se da cu isprobati jos koji recept.

      Izbriši
  41. Kolačići su presavršeni...imam jedno pitanje...mogu li zbog mekane i otopljene čokolade stajati duže vremena...poput suhih keksa ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bok Karmen, migu srajati sto se cokolade tice ali sto se tijesta tiče- stajanjem se susi pa ce postati tvrđi. Opcija je zalediti ih bilo kao pecene ili nepecene.
      Pozz!!

      Izbriši
    2. Hvala Julija...želim ti ugodne blagdane :-)

      Izbriši
  42. Moje pitanje je da li mogu bez praska za pecivo i sode bikarbone, jer sam alergicna na njih. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  43. Može li umiješeno tijesto stajati preko noći u frižideru? Onda bi ujutro radila keksiće i pekla ih. Lijepi pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo pročitala u komentarima odgovor tako da ih idem odmah raditi. Sve najbolje vam želim u 2017.

      Izbriši
    2. Moji keksići napravljeni i stavljeni u zamrzivač. U četvrtak ih pečem. Povećala sam smjesu za 1/3 da iskoristim cijeli maslac. Dobila sam 95 keksića.

      Izbriši
  44. Ako je brasno bez glutena isto treba stajati u frizideru 3 sata?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam radila sa bezglutenskim brasnom pa ne znam kakvi su sa njim- no stajanje u frizideru je vise zbog toga da se cokolada i maslac stegnu da je lakse raditi sa tijestom - da se manje lijepi za ruke.:))
      Javite kakvi su sa bezglutenskim brasnom!

      Izbriši