Blog sam pokrenula prije malo više od 2,5 godine. Nije se odmah ovako zvao- no nevažno- ovo ime mi se sviđa i ostajem na Torti, pinjuru i pjatu :) .
Postovi su tu- imala sam u planu na blog prebaciti i svoje recepte sa Coolinarike- no, moram priznati da sam malo što lijena, što su mi se neke stare slike nepovratno izgubile uslijed kvara računala, tako da ne znam koliko će taj projekt u cijelosti zaživiti...
Bilo je i slučajeva da su ljudi kopajući po blogu tražili moje ime i prezime i onda kopajući po internetu dolazili i do mog broja telefona te me zvali- iskreno lijepo je kad netko čita tvoj blog i kad ga zanima napisano, no nije mi drago kad me se i zove. Za sva pitanja- ispod sviju recepata- ima opcija komentiranja koje može biti i anonimno ( iako mi je draže kad znam komu odgovaram) i ja ću vam na sva pitanja, komentare, pohvale i kritike vrlo rado odgovoriti.
Naravno- kao ni većina blogera- nisam izbjegla prisvajanje recepata bez navođenja izvora, kao što nisam izbjegla ni krađu slika te postavljanje mojih slika uz sasvim neke stote recepte - internetska kultura u većine- nije baš na nivou... na žalost...
No da se vratim veselijim temama...
Koliko sam primjetila- kolege blogeri obično napišu post o posjećenosti bloga, o najčitanijem receptu, najizvođenijem receptu i sl nekako oko Nove Godine.. kako je kod mene sve naopako- evo tek sad tog osvrta- mada nisam sigurna da bih ga i sad pisala da nisam potaknuta preko jedne grupe na fb gdje je jedna članica napravila baš taj recept i onda su se javile i druge članice sa pozitivnim komentarima recepta. :)
Mislim da već pogađate- radi se o torti- naravno- o Kokos-čokoladnoj fantaziji
Evo, dok pišem ovaj osvrt- recept je pregledan (baš zahvaljujući fb grupi- koju sad mogu i malo reklamirati- dakle grupa je Dora usluge d.o.o. - pokrenuta od istoimene firme koja se - naravno- bavi svim i svačim za kolače, torte i sve ostalo što vam treba na tom području )- dakle- od početka pisanja do sad ( a pisanje u mene traje jer usputno radim i neke druge stvari)- recept je pregledan 100tinjak puta!
18 800 puta! Da, toliko puta je ovaj recept pregledan! Ako ćemo vjerovati da je statistika točna- prilično nevjerojatna brojka, zar ne? :) Znači ipak ima ljudi koji čitaju i isprobavaju recepte! :)
Drugi recept po posjećenosti je Torta od badema i karamela- moja lanjska rođendanska :) sa 4 300 pregleda- u popriličnom zaostatku za vodećom :)
Još ću vam samo reći broj posjeta blogu i idem na današnji recept!
Cjelokupni dosadašnji pregled bloga broji 78 600 posjeta! - za mene malu- još jedna impresivna brojka!
E pa HVALA VAM- OD SVEG SRCA! <3
Kukumar zalogaji
sastojci:
2 - 3-4 manja krastavca (mlađi su slađi!) narezana na fete od cca 5 mm
300 gr abc sirnog namaza
100 gr maslaca sobne temperature
5-6-7 maslina (odkoštite ih!)
5-6 kapara
1 čajna žličica senfa (ne prepuna)
2 mlada bijela luka- sitno nasjeckati
3-4 suhe pome isto sitno nasjeckane
po želji malo papra i malo sjeckanog svježeg peršina
i još:
jedna feta dimljenog lososa
20-30 kom repića kozica
peršin i suhe pomidore za dekoriranje
Najprije nasjeckajte i masline i pome i kapare i luk i peršin i onda sve to ubacite u sirni namaz, dodajte maslac i dobro izradite mikserom. probajte smjesu- ako misite da treba- malo posolite. ostavite u hladnjak da se malo stegne.
Očišćene repiće kozica bacite na tavu na zagrijano maslinovo ulje i kratko ih prodinstajte- dok ne ispari tekućina koju puste. Ostavite da se ohlade.
Krastavcima- ako imate domaće- ne morate niti skidati koru, ako su kupvni- ogulite ih i narežite na fete od min 5 mm ( nemojte na tanje jer će krastavci stajanjem omekšati pa neće biti zgodni za uzeti u ruku- a nemojte ni baš puno deblje jer ćete imati više od jednog zalogaja :) )
Sirnu smjesu stavite u dresir vrećicu sa širokim zvjezdastim nastavkom te na svaku fetu krstavca u sredinu istisnite malo smjese- da se onako ne predebelo raširi do neka 2 -3 mm od ruba krastavca. Na nadjev stavite 1-2 repića kozice, trakicu suhe pome, listić peršina ili sl. U drugoj varijanti stavite malu trakicu dimljenog lososa savijenu u ružicu i npr isto mali istić peršina. Za one koji ne vole ni losos ni kozice- slobodno ostavite par feta onako bez dodataka- jako je dobro i bez ičega. :)
Ekipa kod mene je većinom od 4:3 bila za one kukumare sa kozicama- ja sam za ove sa lososom- dakle izjednačeno! :)
Do posluživanja- sve držite u hladnjaku :)
Kao još jedan zgodan zalogaj- stavite i ove mini zalogaj salatice od cherry pomica i mozzarele :) Jako dekorativno i jako ukusno!
S malim zakašnjenjem, sretan rođendan :-)
OdgovoriIzbrišiA za blog - samo pohvale.
Bas ti hvala Vladka!! <3
Izbrišisretan ti blogorođendan, volim tvoje fotke i recepte, osobito macaronse kojima me uvijek iznova oduševiš!!
OdgovoriIzbrišisad pratim i ove tvoje zdravije recepte i svi su mi vrlo intrigantni, pa ću uskoro na isprobavanje
Puno ti hvala Tamara! Bit ce mi izuzetno drago! :) :*
Izbriši