subota, 4. siječnja 2014.

Pileća rolada

Za promjenu jedan slani post :)
Bijelo pileće meso je omiljeno kod mojih ukućana - naročito djece- oni bi ga mogli svaki dan jesti- ili grilano na naglo ili pohano ili u vrhnju, no meni dosadi uvijek ga spremati na neki od ta tri načina- pogotovo kad nisam u stisci s vremenom pa mogu pustiti malo mašti na volju.


Znači- za ovu roladu treba odvojiti malo vremena za pripremu, ali to možete napraviti i večer prije te sutradan je samo ispeći. I - ne znam je li mi bolja odmah još vruća iz peći kad zamamno miriše i kad se dimi iz nje ili kad se ohladi- kao hladan narezak. :) Morat ćete sami procjeniti.

Sastojci:
jedna pileća prsa rastanjena na debljinu cca 0,5 do 1 cm
7-8 listova kelja
10 dkg tvrđeg sira
2-3 režnja češnjaka
sol, papar
7-8 dužih feta pancete za oblaganje
par kraćih feta pancete za punjenje

Pileća prsa rastvorite i rastanjite nožem da od svake polovice dobijete što veći komad- no nemojte pretjerivat u tanjenju. Posolite ih i popaprite sa strane koja će se puniti (sa druge strane će doći panceta).
Listovima kelja odrežite deblji dio peteljke i kratko ih blanširajte. Ocijedite.
Polovice prsa stavite jedno uz drugo (malo da se i preklapaju), na njih rasporedite kelj. Predlažem da na krajevima rolade listovi kelja malo vire mimo mesa i da njima preklopite krajeve sira - da sir ne iscuri tijekom pečenja.
Bijeli luk sitno nasjeckajte i pospite po kelju. Poslažite narezani sir i pancetu. Sve skupa zarolajte. Roladu prekrijte ploškama pancete i sve skupa čvrsto povežite kuhinjskim koncem.

Pećnicu zagrijte na 200°C. Roladu stavite na namašćenu tepsiju i u peć. Pecite cca 60-70 min.
Pečeno meso izvadite iz peći i ostavite 15 ak minuta da stane malo te potom narežite na fete i poslužite.


2 komentara :