Mislim da ne postoje čokoladniji keksi od Apsurdno čokoladnih no postoje maxi čokoladni keksi. Ove radite kad vam se gosti najave da dolaze za sat vremena, kad vani kiša pada (danima) i ne da vam se ići u trgovinu po napolitanke, kad vam se jede nešto čokoladno....
Nemam šta duljiti- tipkam recept!
cca 35 komada većih keksa
220 g maslaca sobne temperature
200 g kristal šećera
110 g tamnog šećera
3 jaja sobne temperature
250 g tamne čokolade- otopiti
350 g glatkog brašna
40 g kakaa
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
korica naranče
10 g cimeta
po želji 5 g kardamoma i klinčića
Tucite maslac sa obje vrste šećera dok se ne zapjene, dodajte im jaja i miksajte dalje u pjenastu smjesu. Dodajte i koricu naranče, te otopljenu čokoladu. Umiksajte sve skupa.
Pomiješajte sve suhe sastojke zajedno i dodajte ih u prethodnu smjesu- mikserom na najmanjoj brzini.
Pomoću dvije žlice ili žlicom za sladoled vadite iz smjese kuglice (veličine kugle sladoleda). Stavljajte ih malo više razmaknute jer će se prilikom pečenja spljoštiti i raširiti. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 165 °C sa ventilacijom (180°C bez ventilacije) nekih 12-15 min. Nemojte da vas zavara njihova mekoća na dodir- hlađenjem će otvrdnuti. Vrijeme pečenja ovisi o veličini kuglica koje radite i o vašoj pećnici.
Ostavite ih da se ohlade na limu 10-15 minuta da se ohlade a tek onda skinite sa lima na rešetku.
Keksi su na rubovima tvrđi a u sredini mekani.
Uživajte i šaljite slike!
Nema komentara :
Objavi komentar