utorak, 3. rujna 2019.

Bruskete sa pomidorama (a sa čim bi drugo??)

Bruskete- još jedan od recepata koji se brzo naprave, još brže pojedu i svi ih vole! Plus je što bruskete mogu biti sa svim i svačim i mogu se jesti u svako doba dana.. no nekako najviše pašu u rano poslijepodne... poslije posla, kad možete odmoriti i noge i glavu.. i kad je mir i čaša dobrog vina jedino što uz bruskete trebate... ok- nikad ne odbijam ni dobro društvo!

Ovo su bruskete sa pomidorama (rajčicama) - dok ih ima- treba ih iskoristiti u svim oblicima!
Ovo su bruskete i sa mozzarelom, i slanim inćunima i crnim maslinama, kapulom, maslinovim uljem...mmmm ...

Sastojci
2-3- 4 mesnate rajčice
2-3 režnje bijelog luka
jedna manja kapula
1 dcl maslinovog ulja
6-7 fileta slanih inćuna
šaka crnih maslina
1 mozzarela
sol, papar, svježi bosiljak

Kruh- najbolje francuz

Rajčice  narežite na ploške pa na kockice veličine cca 5 mm. Malo ih posolite i ostavite da odstoje.
Nasjeckajte i masline, jako sitno kapulu i narežite slane inćune.
Nasjjecite i mozzarelu na kockice- koliko se dadne.

Usitnite bijeli luk i stavite ga u maslinovo ulje.

Kruh narežite na tanje ploške pa svaku premažite sa svake strane maslinovim uljem sa bijelim lukom.
Poslažite ih na lim na pek papir. Stavite u prethodno zagrijanu peć na 10ak minuta.

Rajčice dobro ocijedite- stisnite ih rukama i tako ocijeđene pomješajte sa ostalim nasjeckanim sastojcima i dodajte im i preostalo maslinovo ulje sa bijelim lukom.
Probajte snjesu. Po želji posolite i popaprite.

Stavite hrpice nadjeva na topli kruh i vratite natrag u peć na još 10ak minuta.
Pečene dekorirajte bosiljkom.

Poslužite tople uz čašu dobro ohlađenog bijelog vina ili hladnog piva!


1 komentar :


  1. A lot of work went into this article. Thanks for proving that comments will help with key words.

    OdgovoriIzbriši