ponedjeljak, 21. siječnja 2013.

Quiche ili po domaći: jako dobra Slana pita ;)

Kako potrošiti ostatke pečene koke od dana ranije, a da budu ukusni i djeci primamljivi za jelo...
utopiti ih u Quiche, oliti Slanu pitu :) Stvarno je duuugo nisam spremala, nekako sam jednostavno zaboravila na nju, a danas nam je pila predobar ručak! Djeca su rekla da im je trebam i češće spremati! :)

Tijesto:
250 gr mekog brašna
120 gr maslaca
1 jaje
1 žlica milerama
malo soli


Tijesto je klasik- pomješati sol, brašno i maslac, dodati jaje i kiselo vrhnje i umjesiti tijesto. Ostaviti ga barem pola sata da odmara u hladnjaku. Nakon odmaranja razvaljajte ga na podlozi i prebacite u kalup. Ja sam od ove smjese radila dvije porcije Quichea u dva manja kalupa.

Nadjev:


ostatci pečene koke, očišćeni od kostiju i narezani na tanke ploške
cca 200 gr svježeg sira
cca 200 gr milerama
2-3 žlice parmezana
1 jaje
sol, papar, peršin
malo pancete narezane na tanke ploške

Postupak ne može biti jednostavniji: - pomješajte sve sastojke osim mesa i pancete. Stavite 2-3 žlice nadjeva na tijesto, po tome poslažite narezano meso, prelijte ostatkom nadjeva. Po vrhu poslažite ploške pancete i pospite peršinom.



Sve stavite u prethodno zagrijanu peć na 200°C nekih 30 minuta. Izvadite iz peći, ostavite da se malo prohladi i poslužite uz zelenu salatu. :)


4 komentara :

  1. Quiche je zakon, nadjev dobro podnosi razne dodatke i odličan je za "čišćenje frižidera"

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. hvala! idem malim koračićima, al nadam se biti tu :)

      Izbriši