subota, 8. ožujka 2014.

"Bez" muffini od kokosa sa borovnicama

Vidjela sam ih jučer ili prekjučer na blogu Jubistacha - Muffini s jogurtom i malinama- i tako su mi dobro izgledali da sam ih jednostavno morala napraviti! .. naravno u "bez" - varijanti!
 Nema se tu puno za pričati- sastav mi se svidio- mikser je već zijevao od dosade-( skoro je u depresiju pao koliko ga zanemarujem u posljednje vrijeme :) ) a priznajem da su i mene prsti svrbjeli- baš mi se nešto
mutilo!

U zamrzivaču sam pronašla borovnice- solidna zamjena za maline- a od ostalog- trebalo mi je još i ovo:


20 gr kokosovog ulja
25 gr maslaca
2 jaja
180 gr kefira
50 gr kokosa (onog krupnijeg- kojeg možemo naći u svakom dućanu i onda ga meljemo u mlincu za kavu)
25 gr kokosovog brašna (baš brašno od kokosa- može ga se naći u bio&bio ili preko interneta iherb - moj kod za                                                 popust je  MTZ227 - slobodno ga iskoristite z popust od 5$ ili 10$ pri prvoj kupovini)
5 gr psylium ljuskica
3 gr cream of tartar  (bio&bio)
malo soli
25 gr erythritola (isto sa iherba)
2-3 mjerice stevije

Kao i kod većine muffina i ovdje je princip- suhe sastojke pomješati sa suhim, a mokre sa mokrim. Tako sam ja pomješala najprije jaja i iznimno dodala sladila u njih, te dodala i kefir i rastopljeni maslac i kokosovo ulje.



U drugoj zdjeli sam pomješala mljeveni kokos sa soli, kokosovim brašnom, psyliumom i cream of tartar-om.

Inače tekuće sastojke sam smiksala mikserom- sve poslije - isključivo špatulom ili kuhačom.





I još je preostalo samo dodati suh sastojke u mokre- lagano sve sjediniti i rasporediti u košarice. Po vrhu svakog muffina posuti malo borovnica i sve staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C nekih 25-30 min da se peče.


I to je sve! 

Odlični muffini! ;)

P.S. Umjesto erythritola možete povećati steviju ili dodati med.

2 komentara:

  1. Recepta za mafine nikad dosta,ja verujem da zamirisu bar jednom nedeljno po Novozelandskim domacinstvimaVolim ih I slane I slatke da ne kazem da ovu tepsiju za mafien koristim jos I za male gibanice ma svasta nesto.Divna je ova kombinacija:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala! Ma i nama je ovaj lim za muffine sve cesce u upotrebi- a polako otkrivamo i slane verzije!

    OdgovoriIzbriši