petak, 27. studenoga 2015.

Čoko-tortice


Napokon je zahladilo; pao je i prvi snijeg- zima je pred vratima- pa i
vrijeme je - rekla bih.

Vrijeme je toplih peciva, čaja, cimeta, klinčića, naranči, sitnih kolačića, keksića...
Vrijeme je kad pećnica radi više nego inače; kad su u pogonu limene kutije;  kad listamo stare recepte i isprobavamo neke nove.

petak, 20. studenoga 2015.

Viennese whirls



Već dugo se mi tako gledamo- ja njih, a oni mene i nikako da dođu na red. A recept se već pohabao od premetanja po rukama- jer svaki put kad bi mi došao u ruke- ja bih ga pogledala - i preskočila- opet!
Zapravo- bila sam sumnjičava prema njima- nisam im vjerovala da su dobri (a izgledali su tako dobro!!).

utorak, 17. studenoga 2015.

Zapetljana peciva

Imam par stranih blogova koji su mi jako dragi i koje prilično redovito pratim.
Jedan od njih je i Hint of Vanilla kojeg piše simpatična Megan.

četvrtak, 12. studenoga 2015.

Polumjeseci od oraha

Polumjeseci od oraha- jednostavan, brz, bogat i ukusan te uvijek rado viđen kolač na našim stolovima.
Vjerojatno i jedan od recepata koji nije doživio previše izmjena od kada je prvi put napravljen- on je takav- savršen sam po sebi- i nikakve mu izmjene nisu potrebne- već godinama...desetljećima...

subota, 7. studenoga 2015.

Pocket Apple pie

Apple pie- zato što već imam onu našu- domaću, dobru, staru, klasičnu - maminu- Pitu od jabuka na blogu. :)
Želja mi je bila napraviti male "pitice" koje- takoreći -stanu u džep- ili "pite za vani"- kako bi neki drugi rekli.


utorak, 3. studenoga 2015.

Zarolano "brave"


Bravetina. 
Imam dojam da današnje generacije ni ne znaju što je bravetina. U mesnicama je ima- barem na području Dalmacije- ali se mlade mame i očevi neće baš "mašiti" za njom.
 Bravetina nije ono fino, bijelo, mekano i većini današnjih potrošača - privlačno meso (kao piletina- bez okusa i mirisa; bez karaktera). 
Zapravo- koliko vas uopće zna što je bravetina?