subota, 18. siječnja 2014.

Zelena "bez" peciva

Pitanje je bilo- kako bi bilo da se dio sira zamjeni špinatom?
Imala sam viška špinata i živo me zanimalo kako bi bilo ubaciti ga u peciva... Naravno da sam i odmah to morala isprobati! Malo sam promjenila i "brašno" i dobila solidne bublice. Svakako će biti na repertoaru svaki put kad budem imala špinata.


Sastojci:
3 jaja
1/2 šalice kuhanog, ocijeđenog i pasiranog špinata
sol
1 šalica svježeg sira
2/3 šalice mljevenih badema
70 gr mljevenog sezama
1jušna žlica parmezana
1 jušna žlica psyliuma u prahu
1 jušna žlica mljevenih zobenih posija
1 kavena žličica sode bikarbone
2 žlice cijelog sezama
+ sezam za uvaljati bublice

Lagano izmutite jaja sa soli, dodajte špinat i svježi sir i mutite da se sve ujednači. Pomješajte suhe sastoje- mljevene bademe, mljeveni sezam, cijeli sezam, parmezan, psylium, zobene posije i sodu.

Pomješajte suhe i mokre sastojke, ostavite da kratko odstoji (da psylium nabubri) te vlažnim rukama oblikujte kuglice veličine marelice. Svaku uvaljajte u sezam i slažite ih na pak papir. Razmaknite ih jednu od druge jer će se u pečenju same od sebe sploštiti i malo razliti.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C - 30-35 min (provjerite čačkalicom).
Pečene izvadite na rešetku da se ohlade.

Jako dobro pašu sa sirnim namazom ;)
P.S. Slobodno dodajte i više parmezana u njih, ali onda pripazite na sol.

4 komentara:

  1. Ovaj recept ti je stvarno odličan. Potražiću psylium pa ću probati, verovatno čini bubrenjem da ostale sastojke drži na okupu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas tako Vesna, psylium sve poveze pa se dobije ko pravi kruh. Oni koji ne znqju ni ne primjete da ovdje nema pravog brasna :)

      Izbriši
  2. baš su fora!! sad samo feta dobrog pršuta fali

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe uz ova peciva mozes slobodno koliko hoces prsuta! Taman dobijes lipi trikolori sendvic :-)

      Izbriši