Ovo su bruskete sa pomidorama (rajčicama) - dok ih ima- treba ih iskoristiti u svim oblicima!
Ovo su bruskete i sa mozzarelom, i slanim inćunima i crnim maslinama, kapulom, maslinovim uljem...mmmm ...
Sastojci
2-3- 4 mesnate rajčice
2-3 režnje bijelog luka
jedna manja kapula
1 dcl maslinovog ulja
6-7 fileta slanih inćuna
šaka crnih maslina
1 mozzarela
sol, papar, svježi bosiljak
Kruh- najbolje francuz
Rajčice narežite na ploške pa na kockice veličine cca 5 mm. Malo ih posolite i ostavite da odstoje.
Nasjeckajte i masline, jako sitno kapulu i narežite slane inćune.
Nasjjecite i mozzarelu na kockice- koliko se dadne.
Usitnite bijeli luk i stavite ga u maslinovo ulje.
Kruh narežite na tanje ploške pa svaku premažite sa svake strane maslinovim uljem sa bijelim lukom.
Poslažite ih na lim na pek papir. Stavite u prethodno zagrijanu peć na 10ak minuta.
Rajčice dobro ocijedite- stisnite ih rukama i tako ocijeđene pomješajte sa ostalim nasjeckanim sastojcima i dodajte im i preostalo maslinovo ulje sa bijelim lukom.
Probajte snjesu. Po želji posolite i popaprite.
Stavite hrpice nadjeva na topli kruh i vratite natrag u peć na još 10ak minuta.
Pečene dekorirajte bosiljkom.
Poslužite tople uz čašu dobro ohlađenog bijelog vina ili hladnog piva!
Nema komentara:
Objavi komentar