tag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post1076337111331861303..comments2024-03-17T06:27:20.109+01:00Comments on torta, pinjur, pjat...: Ultima orah- čokoladna "bez" tortajulijahttp://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-80735827435538379822015-08-17T19:36:53.283+02:002015-08-17T19:36:53.283+02:00Super izvjestaj! :)))
Znaci- mozda je biskvitu tre...Super izvjestaj! :)))<br />Znaci- mozda je biskvitu trebalo jos malo u pecnici (jer svaka pecnica je drugacija) - ali sasvim nevazno- to sto je jos malo vlazan- ne smeta- bit ce sicnija torta.<br />Ovo i je torta gdje se ne vidi razlika kreme i biskvita a biskvit i onako sluzi da pridrzava kremu- znaci sve je ok- neka ima kreme :)<br />Odlicno za dodatak ruma secera!<br />Sgo se glazure tice- mozete tirtu preliti ganacheom ( znaci zagrijati slatko vrhnje do vrenja i otopiti cokokadu u njemu i ostaviti da se malo prohladi pa preliti tortu ili ako ostavis da se skroz ohladi mozes spricom stavljati ruzice i sl na tortu- ganache se radi u omjeru 1:1 tj koliko sl vrhnja toliko tamne cokolade)<br />Ili ako kremu dobro zagladis mozes staviti glazuru koju inace stavljam na madjaricu- samo ce biti dosta pola doze :)<br />I bas mi je drago da si se javila! :*<br />julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-24782855300116368042015-08-17T18:14:04.979+02:002015-08-17T18:14:04.979+02:00Evo ne mogu se strpiti do sutra za komentar kada c...Evo ne mogu se strpiti do sutra za komentar kada cu moci napokon sve zajedno probati! sve je gotovo, biskvit se hladi, kao i krema i po svemu sto sam probala biti ce odlicno. Malo sam se zaprepastila kako je biskvit niski ispao i koliko puno kreme ima, ali budem onda malo deblje nafilala. Na slikama bas ne vidim gdje staje biskvit i pocinje krema, koliko cm otprilike treba biti kreme? Malo sam probala mrvice i super je biskvit, sve sam radila po rp, iznutra je jos malo vlazan, jel treba tako biti?<br />u kremu sam dodala 50g secera i 1\3mal salice kave i svejedno mi je nesto falilo, nije se osjetio rum pa sam dodala 2 rum secera i sada je super. bas je jako fino, a ja i ne volim bas cokoladne kolace. <br />Inace ovo je moja prva prava torta, uglavnom radim pite i cheesecake torte. Sutra cu zapravo probati sve zajedno, ali ne moze biti lose. I jos jedno pitanje, imas mozda link na neki rp za cokoladnu glazuru ako se odlucim za to? Puno hvala!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-7603111146266228752015-08-13T23:11:47.462+02:002015-08-13T23:11:47.462+02:00Bilo bi mi drago da se javite- a kava je odlican d...Bilo bi mi drago da se javite- a kava je odlican dodatak cokoladi- pojaca joj okus! ;)julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-39921334674017404052015-08-13T22:46:34.916+02:002015-08-13T22:46:34.916+02:00super, hvala. Ja ne volim jako slatko, ali torta j...super, hvala. Ja ne volim jako slatko, ali torta je za decka pa cu ipak dodati jednu zlicu secera vise i mislila sam mozda malo kave. Javim kako je ispalo.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-38412599039281711102015-08-13T20:15:55.752+02:002015-08-13T20:15:55.752+02:00Bas mi je drago! :) erythritol zamjenite jednakom ...Bas mi je drago! :) erythritol zamjenite jednakom kolicinom secera ;)<br />I napominjem da ovo nije preslatka torta- ukoliko volite skadje- dodajte secera zlicu ili dvije u biskvitjulijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-20924351218195577832015-08-13T19:33:28.400+02:002015-08-13T19:33:28.400+02:00Evo surfam vec danima po netu i trazim neku cokola...Evo surfam vec danima po netu i trazim neku cokoladnu rodjendansku tortu i napokon sam nasla nesto sto mi se cini da bi i ja mogla napravit. Erythritol bih zamijenila sa secerom jer mi je to komplicirano nabavljati, ali ne znam koliko bih trebala staviti na tu kolicinu buduci da nemam puno iskustva u radjenju krema.Mozda 50-60g secera?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-81039942769717593962015-02-08T17:14:24.274+01:002015-02-08T17:14:24.274+01:00Da, kuhanje na pari je termicka obrada, to sam i n...Da, kuhanje na pari je termicka obrada, to sam i napisala u receptu isto kao sto sam napisala da je ovo varijanta torte u kojoj se krema inace trmicki ne obrađuje. Za steviju ne znam u kojoj kolicini da je koristite posto ne znam koji oblik stevije imate, onu koju ste sami osusili i samljeli ili neku kupljenu - a te su opet razlicitog intezíteta slatkoce. no bez obzira koju imali stavite kolicinu koja zamjenjuje cca 2 jusne zlice obicnog secera (za kremu).<br />Hvala vam! :)julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-67798908254419928892015-02-08T17:00:48.298+01:002015-02-08T17:00:48.298+01:00Kuvanje na pari je termicka obrada. Sta je erythri...Kuvanje na pari je termicka obrada. Sta je erythritol. Ako se koristi stevija prah koja kolicina. Torta izglada savrseno.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-62801829951872762182014-04-11T14:56:24.041+02:002014-04-11T14:56:24.041+02:00Tortica divno izgleda! Nije mi samo jasno šta je t...Tortica divno izgleda! Nije mi samo jasno šta je to erythritol? I koliko šećera treba staviti u tortu, nisam razumela? Ne pise za fil za kuvanje jaja na pari, a ja bih ipak volela termicki da ih obradim.. Hvala! :-) Divan je blog!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-47404710283934502302014-03-30T18:47:48.783+02:002014-03-30T18:47:48.783+02:00Hehehehe!! :)Hehehehe!! :)julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-72177849858163258242014-03-30T17:54:04.644+02:002014-03-30T17:54:04.644+02:00taman da napuinim košaricu do kraja ;)taman da napuinim košaricu do kraja ;)Tamarahttps://www.blogger.com/profile/08818237585491202736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-29067410788036509372014-03-20T14:00:50.049+01:002014-03-20T14:00:50.049+01:00Tenks! Kupujem ga na iherbu - nema ga kod nas za s...Tenks! Kupujem ga na iherbu - nema ga kod nas za sadjulijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-61879423578778974372014-03-20T13:34:11.749+01:002014-03-20T13:34:11.749+01:00WOW!!!
a taj erythritol gdje kupuješ?WOW!!!<br />a taj erythritol gdje kupuješ?Tamarahttps://www.blogger.com/profile/08818237585491202736noreply@blogger.com