tag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post7078009014083411533..comments2024-03-17T06:27:20.109+01:00Comments on torta, pinjur, pjat...: Macaronsjulijahttp://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-50306827513526905682021-03-11T14:48:06.332+01:002021-03-11T14:48:06.332+01:00Pozdrav.Radila sam macaronse po vasem rp.i mislim ...Pozdrav.Radila sam macaronse po vasem rp.i mislim da sam pratila sve korake ali mi se nije napravio famozni prsten i neki su popucali a neki nisu.Gdje sam pogrijesila?Probat cu opet i opet valjda ce jednom uspjet.Natašahttps://www.blogger.com/profile/09302427158226716249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-29109589741968918452018-12-22T02:11:28.963+01:002018-12-22T02:11:28.963+01:00Pozz jedno pitanje sve sam radila kako ste rekli i...Pozz jedno pitanje sve sam radila kako ste rekli i stavila na 145°c da se peku dobilo je obruc medjutim posle par sekundi izgubile su boju i pocele da tamne.Sta je sada problem da li m9zda je moja rerna jaca pa trebam da smanjim ili da stavim na redovno pecenje bez vazduha.Hvala unapredAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00630071876048556680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-39737822670031824862018-12-22T02:08:39.650+01:002018-12-22T02:08:39.650+01:00Autor je uklonio komentar.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00630071876048556680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-5965105437804545272017-11-23T19:18:03.948+01:002017-11-23T19:18:03.948+01:00Bok! Malo sam u guzvi dana bila pa se tek sad javl...Bok! Malo sam u guzvi dana bila pa se tek sad javljam. Sto se tiča macaronsa sa kakaom- ja nisam mijenjala secer kakaom jer se kakao ne topi u bjelanjcima kao secer vec sam dio badema zamijenila kakaom i to na nacin da sam jedan dio badema mijenjala cca duplom kolicinom kakaa- znaci za 5 gr badema sam stavila cca 10 g kakaa. No macaronsi peceni sa kakaom su mi uvijek bili vlazniji nego standardni- da li kakao vise vuce vlagu na sebe ili ne - ne znam ..mozda mi nije bio dobar omjer ili ima neka druga caka sa kakaom- stvarno ne znam. ugl- ja sam ih morala malo duze peci nego obicne.<br />Po pitanju bjelanjaka- radila sam i sa friskim i sa odlezanim bjelanjcima - macaronsi se mogu napraviti i sa jednim i sa drugima- razlika je u nijansama - odlezani imaju malo manje vode u sebi pa macaronsi budu kompaktniji tj pravilniji- oni sa neodlezanim budu pinku suhlji- ali to su sve male razlike - po meni. julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-87659341776075621272017-11-23T10:47:44.721+01:002017-11-23T10:47:44.721+01:00Jutro Julija! Radila sam Macaronse po vasem recept...Jutro Julija! Radila sam Macaronse po vasem receptu i ispali su mi super! Par komada je popucalo ali ostali su bili super. Danas bi radila od kakaa i sa neoguljenim bademima pa me zanima koliko kakaa da stavim umjesto jednog djela secera u prahu? 10-20 gr? I jos jedno pitanje, vidim da niste nista posebno naglasili za bjelanjke. U nekim receptima rade sa bjelanjcima koji nisu bili ni minute odvojeni od zumanjaka. Samo paze da su sobne temperature. Kako vi radite? Ja sam sad odvojila bjelanjke, da li da ih pecem navecer ili radije sutra?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00248931150119899100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-54662218225681563802016-11-02T11:31:41.278+01:002016-11-02T11:31:41.278+01:00E super, hvala na odgovoru! :)E super, hvala na odgovoru! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00248931150119899100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-8468883264848455892016-11-01T18:59:56.633+01:002016-11-01T18:59:56.633+01:00Puno hvala!!
Ako u Lidla nadjete ono brasno od ogu...Puno hvala!!<br />Ako u Lidla nadjete ono brasno od oguljenih badema mozete ga slobodno koristiti- samo ga prosijte! I ja ga koristim!<br />julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-32557976706354951542016-11-01T18:41:40.166+01:002016-11-01T18:41:40.166+01:00Vecer Julija! Macaronsi su vam divni i mislim da c...Vecer Julija! Macaronsi su vam divni i mislim da cu se odvaziti i praviti ih bas po ovom receptu, po prvi put ikad. Zanima me samo nesto u vezi bademovog brasna. Nemam masinu za mljevenje orasastih plodova pa bi kupila ono vec mljeveno iz Lidla. Dal imate iskustva s istim? Hvala unaprijed! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00248931150119899100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-48503837676002736922016-05-24T06:27:41.462+02:002016-05-24T06:27:41.462+02:00Bok! Najprije puno hvala na javljanju i ispričavam...Bok! Najprije puno hvala na javljanju i ispričavam se zbog kašnjenja s odgovorom- malo sam u guzvi ovih dana;)))<br />Da- macaronse "pojedu" sve kreme na bazi vode ili mlijeka jer vlaga iz kreme otopi secer u koricu macaronsa. Zbog toga se oni pune kremama na bazi cokolade tj ganachea- bijelog ili crnog - znaci ganache se aromatizira zeljenim okusom- i takvi mogu trajati duze.<br />Npr i kremu od karamele bi trebalo pomijesati sa cokoladom visokog %kakaa da bi bila ok.<br />Eventualno se moze npr u lemon curd- dodati zelatina- ostaviti da se stegne pa kaluoim vaditi male diskove i sravljati ih jao punjenje- no i takvi macaronsi ce s vremenom ovlazitu.<br />Znaci- ovako kad ih doma radimo- cokolada.... koja je baza kreme onima koji se bas bave masovnom proizvodnjom macaronsa- ne znam.<br />Eto- toliko o tom problemu ja znam :)))<br />Pozz!!julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-37800953281002947752016-05-21T17:24:24.721+02:002016-05-21T17:24:24.721+02:00Draga Julija, često ih radim i super mi uspjevaju ...Draga Julija, često ih radim i super mi uspjevaju korice ali često mi se dešava da ih krema 'pojede'. Naravno ne klasične ganache kreme već slastičarska krema (sa ili bez dodataka). Zadnje sam u klasičnu slastičarsku kremu dodala čokoladu i super izgledaju ali sljedeći dan su korice spojene a krema se sakrila unutra i upila sve osim 'oklopa'. Imate li kakav savjet. Radila sam lemon curd s malo mascarponea, to je dobro ispalo. Radila sam i karamel...e ti su se razišli po cijelom stolu. Kad sam ih uspjela poloviti i uspraviti u hladnjaku su se stisnuli kako treba ali karamel je užasno otvrdnuo a korice suhe (kao odmah nakon pečenjaihttps://www.blogger.com/profile/10174483353210034111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-45967642092813070612015-12-20T17:41:24.297+01:002015-12-20T17:41:24.297+01:00Znam da su vam ovo "omiljena" pitanja ha...Znam da su vam ovo "omiljena" pitanja haha. Ali eto, pitat ću, mogu li se macaronsi raditi sa lješnjacima ili orasima? Isto naravno tako fino mljevenim i prosijanim. I koliko otprilike bude macaronsa od ove smjese što ste napisali?Lucinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-44906875233306675682015-12-03T13:43:18.732+01:002015-12-03T13:43:18.732+01:00Draga Anja- problem je vjerojatno sir i vlaga iz n...Draga Anja- problem je vjerojatno sir i vlaga iz njega. Macaronsi će se najduže održati ako su filovani kremom na bazi ganachea- pa se u nju doda žlica ukuhanog voća ili mermelade ili sl. Ja često punim macaronse kombinacijom slastičarske kreme u koju dodam malo sirnog namaza i npr koricu naranče- ako ću žutu kremu- ili dodam čokoladu i npr metvicu, ili cimet, ili rogač, ili nasjeckane suhe šljive, pastu od lješnjaka i sl. Ovakva kombinacija kreme je meni osobno najdraža :)julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-834678270535376702015-11-30T23:40:16.888+01:002015-11-30T23:40:16.888+01:00Mene zanima koji receptic za kremu :) dobro mi isp...Mene zanima koji receptic za kremu :) dobro mi ispadnu, ali ocito napravim prevlaznu kremu pa su vec drugi, treci dan u totalnoj banani!<br />Radim kombinaciju sira, cimeta, maslaca i secera u prahu.. Ne znam sto tocno stvara problem :/<br />Hvala :)<br />AnjaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/03235054123137223699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-79973705321865553292015-08-08T23:17:59.688+02:002015-08-08T23:17:59.688+02:00Puno hvala!! Naravno da mozete samo zalijepite pek...Puno hvala!! Naravno da mozete samo zalijepite pek papir za tepsiju da se ne odize kad budete istiskivali macaronse - zalijepite ga tockicom smjese macaronsa na sva 4 kraja ;)julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-27986316115912787032015-08-08T23:14:48.306+02:002015-08-08T23:14:48.306+02:00Divni su!!!Zanima me da li mogu na tepsiju staviti...Divni su!!!Zanima me da li mogu na tepsiju staviti pek papir pa onda istiskati smjesu?Tako da izbjegnem premještanje pek papira sa smjesom na tepsiju.Onda je manja vjerojatnost da će se macaronsi prelomiti.sprera11https://www.blogger.com/profile/14091021818359630747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-53141877333101588012015-04-13T07:43:45.817+02:002015-04-13T07:43:45.817+02:00Ma od komentara glava ne boli pogotovo od ovakvih!...Ma od komentara glava ne boli pogotovo od ovakvih! <3 ja presretna!!! Puno ti hvala! :* <br />A macaronsi su ti profi- puno nazovimo ih "profi" slasticara bi se moglo posramiti pred tobom! Bravo!! <3julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-1479295719306766682015-04-12T20:26:32.024+02:002015-04-12T20:26:32.024+02:00Haha, smijem se sama sebi, sory ali moram i tu ost...Haha, smijem se sama sebi, sory ali moram i tu ostaviti komentar. Hvala ti sto si podilila s nama recept. Zahvaljujuci tvom detaljnom opisu rada, odusevljena sam kako su mi ispali iz prve <3 <3 <3 Ana Simunic Pavicnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-87036011270083933792014-10-23T23:52:39.543+02:002014-10-23T23:52:39.543+02:00Hvala!! Ma oni kao oni nisu problem, meni je gore ...Hvala!! Ma oni kao oni nisu problem, meni je gore mljeti i prosijavati bademe ;)julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-91294839189986965072014-10-23T20:40:05.447+02:002014-10-23T20:40:05.447+02:00Prekrasno su ti ispali :)
Stvarno bih se vise mog...Prekrasno su ti ispali :)<br /> Stvarno bih se vise mogla odvaziti i napokon ih probati napraviti...LoveAffair Cakes by mirelahttps://www.blogger.com/profile/04095090336306007401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-10785106413254105532013-12-14T17:10:23.082+01:002013-12-14T17:10:23.082+01:00Da :)Da :)julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-24150422224274075862013-12-14T16:10:42.114+01:002013-12-14T16:10:42.114+01:00http://www.ebay.com/itm/48-Makes-Silicone-Macaron-...http://www.ebay.com/itm/48-Makes-Silicone-Macaron-Macaroon-Dessert-Baking-DIY-Sheet-Mat-LC940-/321123214088?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item4ac46f6308<br /><br />jel to ovo? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-49249220346652037332013-08-09T21:09:04.011+02:002013-08-09T21:09:04.011+02:00Hvala! Ja sam jednom dobila macaronse iz Pariza- m...Hvala! Ja sam jednom dobila macaronse iz Pariza- malo jesu bili potumbani- al su bili izvrsni! :) A što se tiče krugova na papiru- meni je lakše kad ih imam nacrtane jer onda uspjevam koliko toliko napraviti macaronse jednakog promjera- kad ih kao npr sad radim u velikom broju (cca 250 polovica sam napravila) - onda nakon nekog vremena počnem gubiti strpljenje pa radim sve veće i veće krugove ;)julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-64386469298791685802013-08-09T10:18:31.049+02:002013-08-09T10:18:31.049+02:00Prelepi :) Nedavno sam ih probala u Parizu, a i gl...Prelepi :) Nedavno sam ih probala u Parizu, a i gledala emisiju kako ih prave, i potpuno su me osvojili. Njihov majstor ih istiska špricom za ukrašavanje na tanke plehove prekrivene pek papirom bez ikakvog crtanja krugova. Na kraju samo udari plehom o radni sto i oni se lepo poravnaju i nastanu pravilni krugovi :)Jafihttps://www.blogger.com/profile/10853206838907131884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-20058577234477970092013-08-08T23:57:59.275+02:002013-08-08T23:57:59.275+02:00volim kolače ali ove nikada vidla nisam baš bih ht...volim kolače ali ove nikada vidla nisam baš bih htjela probatiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05939447932494900558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1916376517602192448.post-91986650180612770602013-03-04T19:34:13.882+01:002013-03-04T19:34:13.882+01:00Hvala draga! :)
Hvala draga! :) <br />julijahttps://www.blogger.com/profile/14432341309836892378noreply@blogger.com